Cod Galben de inundații pentru râuri din opt județe

Share:

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis o atenționare Cod Galben de inundații pentru râuri din opt județe, valabilă miercuri, de la ora 12,00, până la ora 24,00.

Atenționarea vizează râurile din bazinele hidrografice Strei și unii afluenți mici ai Mureșului din județul Hunedoara, Bega — bazin superior, Bistra (afluent Timiș), Bârzava — bazin superior și mijlociu (județele Timiș și Caraș-Severin), Jiu superior — județul Hunedoara, Cibin, Lotru, Râul Negru și unii afluenți mici ai Oltului mijlociu și inferior din județele Covasna, Brașov, Sibiu, Vâlcea și Argeș.

Potrivit hidrologilor, în intervalul menționat se vor semnala scurgeri importante pe versanți și creșteri rapide de debite și niveluri pe râurile mici. Fenomenele se pot produce cu probabilitate mai mare între orele 15,00 și 22,00 pe râurile mici din zonele de deal și de munte din județele Sibiu, Vâlcea, Brașov și Covasna.

De asemenea, începând cu ora 12,00 se ridică Atenționarea Hidrologică Cod galben din celelalte bazine hidrografice avertizate anterior.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.