Ponta atacă dur PPE de la Strasbourg

0

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat marţi, la Strasbourg, că este nevoie de o schimbare a percepţiei potrivit căreia Partidul Popular European „conduce încă totul în Europa”, arătând că numărul de premieri social-democraţi din Parlamentul European este egal cu cel al premierilor populari.

Ponta a subliniat că dacă în media senzaţia este că PPE trage încă sforile în Europa, este necesară o implicare pentru schimbarea percepţiei. Exemplul dat de Victor Ponta a fost cel legat de schimbarea canalelor interne de TV la Parlamentul European, relatează Romaniatv.net.

„Voi avea şi o observaţie poate mai amară. Acum, în Consiliul European suntem 11 prim-miniştri socialişti şi social-democraţi şi 11 prim-miniştri din PPE, dar în media europeană şi opinia publică pare că PPE conduce încă totul în Europa şi cred că este misiunea noastră să dovedim tuturor votanţilor noştri că avem o voce şi o influenţă egale la adoptarea deciziilor în Uniunea Europeană”, a spus Victor Ponta, într-o întâlnire cu grupul european al social-democraţilor din Parlamentul European (PE).

Liderul PSD a argumentat cu un exemplu, şi anume că PSD a ocupat, în urma alegerilor de anul trecut, jumătate din locurile rezervate României în Parlamentul European, dar că, atunci când s-a pus problema unei „minore schimbări” privind canalele interne de televiziune din cadrul acestui for, Partidul Popular European (PPE) a transmis că nu poate fi schimbat nimic în pofida existenţei unei majorităţi.

„De aceea cred că ar trebui să ne folosim forţa care ne-a fost dată de către votanţii noştri şi să cooperăm cu toate celelalte grupuri, pentru a arăta votanţilor noştri că îndeplinim promisiunile şi că îi reprezentăm şi luptăm pentru ei”, a conchis Ponta.

Grupul europarlamentarilor PSD din Parlamentul European a solicitat recent, printr-o petiţie, înlocuirea postului de ştiri Realitatea TV cu Antena 3, în circuitul tv intern al Parlamentului European, petiţia fiind susţinută şi de eurodeputatul independent Mircea Diaconu şi de liberala Norica Nicolai.

Eurodeputatul PDL Marian-Jean Marinescu a arătat atunci că grupul PSD din Parlamentul European a cerut suplimentarea listei de canale tv româneşti cu postul Antena 3, iar, dacă nu este posibil, înlocuirea postului Realitatea TV cu Antena 3, dar că ai săi colegi din PPE nu susţin această iniţiativă şi vor lua măsuri, deoarece o astfel de decizie nu poate fi luată fără acordul PPE.

Liderul PSD, premierul Victor Ponta, s-a aflat, marţi, la Strasbourg, unde s-a întâlnit cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, cu preşedintele Parlamentului European, Martin Schultz, precum şi cu alţi oficiali europeni.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.