Ponta sărbătorește 1 mai în Golf

Share:

Premierul Victor Ponta va efectua în perioada 30 aprilie – 5 mai un turneu în țările arabe din Golf, respectiv Regatul Arabiei Saudite, Statul Qatar, Statul Kuweit și Emiratele Arabe Unite, informează un comunicat de presă al Executivului, transmis Agerpres.

Potrivit sursei citate, premierul va fi însoțit „de o importantă delegație guvernamentală, pe domeniile identificate ca fiind de interes comun”, de reprezentanți ai Camerei de Comerț și Industrie a României și de o delegație a Parlamentului.

„Principalele obiective ale acestui turneu sunt dinamizarea dialogului politico-diplomatic, aprofundarea relațiilor economice și diversificarea dialogului sectorial. Vizita va reprezenta o etapă importantă în planul relațiilor bilaterale cu toate cele patru state, fiind prima vizită a unui prim ministru român, de la stabilirea relațiilor diplomatice, în Qatar și Arabia Saudită, prima vizită la nivel de prim ministru în ultimii 24 ani în Emiratele Arabe Unite (ultima vizită a avut loc în mai 1991) și în ultimii 12 ani în Kuweit (ultima vizită a avut loc în iunie 2003)”, anunță Guvernul, precizând totodată că în acest an se împlinesc 20 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre România și Arabia Saudită, precum și 25 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre România și Statul Qatar.

Executivul mai precizează că vizita are ca scop și consolidarea relațiilor comerciale, „cu potențial important de creștere și diversificare”, și atragerea de investiții din aceste țări în diverse sectoare.

„Vor fi abordate propuneri de proiecte și programe de dezvoltare a colaborării în diverse sectoare, precum construcțiile, infrastructura, agricultura, industrie, energie (petrol și gaze), IT, turism, sănătate. De asemenea, vor fi discutate și aspecte privind cooperarea în domeniul universitar”, se mai arată în comunicatul Guvernului.

Totodată, în cadrul vizitei vor fi prezentate „progresele în plan economic, oportunitățile de afaceri și investiții în România”, vor fi semnate o serie de acorduri și protocoale de cooperare bilaterală în domeniile afacerilor externe, educației și cercetării, evitarea dublei impuneri, protejării investițiilor, turism, sănătate, transport aerian, petrol și gaze.

În cadrul întâlnirilor vor fi abordate și teme privind evoluțiile de securitate din regiune, mai anunță sursa citată.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.