Șeful RA-APPS, adus cu mascații la DNA

0

Directorul general al RA-APPS, Gabriel Georgian Surdu, a fost adus miercuri după-amiază, la audieri la DNA, după ce procurorii anticorupţie au efectuat mai multe percheziţii la sediul RAAPPS, sediile unor firme şi la domiciliile unor persoane în București și județul Prahova într-un dosar privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție în perioada 2013 – 2014. 

Directorul general al RA-APPS, Gabriel Georgian Surdu, a fost adus cu mascaţii la sediul DNA. Potrivit unor surse judiciare, directorul RAAPPS, Gabriel Georgian Surdu ar fi intervenit pe lângă preşedintele Consiliului Judeţean Buzău pentru ca o firmă de-a sa să câştige contracte cu statul.

Surdu i-ar fi cerut în 2013 preşedintelui Consiliului Județean Buzău Marian Cristinel Bîgiu să-i faciliteze obținerea unor contracte de lucrări în județul Buzău pentru SC CONSTRUCT CO GROUP SRL. Şeful CJ Buzău s-a conformat şi a intervenit pentru obţinearea unui contract de lucrări pentru SC CONSTRUCT CO GROUP SRL, în comuna Ghergheasa. În schimbul intervenției sale pe lângă primarul localității Ghergheasa, Bîgiu a primit 8% din valoarea contractului.

Aceleaşi surse au precizat că menţionat că SC CONSTRUCT CO GROUP SRL era condusă de Gabriel Surdu printr-un intermediar.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.