Gabriel Oprea, premier pentru cinci zile

Share:

Viceprim-ministrul pentru securitate națională, Gabriel Oprea, ministrul Afacerilor Interne, va exercita atribuțiile prim-ministrului privind conducerea operativă a activității Guvernului în perioada 30 aprilie – 5 mai, potrivit unei decizii a premierului publicată miercuri în Monitorul Oficial.

Premierul Victor Ponta efectuează în perioada 30 aprilie — 5 mai un turneu în țările arabe din Golf.Ponta și-a început, joi, vizita oficială în Arabia Saudită.

eful Guvernului român a fost întâmpinat în cursul nopții de miercuri spre joi pe Aeroportul Internațional King Khaled din Riad de prințul moștenitor secund al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman.

Vizita în Arabia Saudită reprezintă o etapă importantă în planul relațiilor bilaterale, fiind prima vizită a unui prim-ministru român de la stabilirea relațiilor diplomatice cu această țară, în urmă cu 20 de ani.

Potrivit MAE, volumul schimburilor comerciale dintre România și Arabia Saudită a fost anul trecut de circa 400 de milioane de dolari.

Comunitatea română din Arabia Saudită este alcătuită din circa 450 de persoane, în general românce căsătorite cu localnici sau cu străini aflați temporar în regat, precum și cetățeni care își desfășoară activitatea în această țară, în baza unor contracte individuale sau încheiate prin companii străine.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.