Modificări la sesiunea specială a evaluării naționale

0

Ministerul Educaţiei vrea ca sesiunea specială a evaluării naționale pentru absolvenții de clasa a VIII-a care fac parte din loturile de pregătire pentru olimpiadele internaționale să aibă loc în perioada 8-12 iunie.

Olimpiadele internaționale se desfășoară, în majoritatea cazurilor, în lunile iunie și iulie, perioadă în care se organizează și se desfășoară evaluarea națională pentru absolvenții clasei a VIII-a, în anul școlar 2014 — 2015. În consecință, absolvenții clasei a VIII-a, în anul școlar 2014 — 2015, care fac parte din loturile naționale pentru olimpiadele internaționale, nu pot lua parte la aceste competiții pentru care au fost selecționați, relatează Romaniatv.net.

Pentru asigurarea participării absolvenților clasei a VIII-a, în anul școlar 2014 — 2015, la olimpiadele internaționale 2015, MEN propune spre aprobare organizarea unei sesiuni speciale de evaluare națională pentru absolvenții clasei a VIII-a, în anul școlar 2014 — 2015, în perioada 8 — 12 iunie 2015, pentru elevii care fac parte din loturile de pregătire pentru olimpiadele internaționale 2015.

Sesiunea ordinară a evaluării naționale va începe anul acesta pentru absolvenții de clasa a VIII-a pe data de 22 iunie, cu proba de limba și literatura română.

Elevii s-au întos la şcoală pe 20 aprilie, după vacanţa de primăvară din acest an şcolar, care se va încheia în 19 iunie, în mai vor fi evaluări la clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a, Evaluarea Naţională pentru elevii clasei a VIII-a este programată în 22-24 iunie, iar Bacalaureatul, în 8 iunie-3 iulie, conform structurii anului şcolar 2014-2015.

În perioada 11-19 aprilie, elevii au avut vacanţă de primăvară, iar de luni 20 aprilie au revenit la şcoală. După o lună de cursuri vor avea loc evaluările la finalul claselor a II-a, a IV-a şi a VI-a, programate în perioada 18 mai – 3 iunie. Elevii clasei a II-a vor avea în 18 mai proba scrisă la Limba română, în 19 mai – proba de citire la Limba română şi de scriere şi citire la Limba română pentru minorităţile naţionale, pe 20 mai – la Matematică, pe 21 mai – scris Limba maternă, iar pe 22 mai – citit Limba maternă. La sfârşitul clasei a IV-a, evaluarea este programată astfel: 26 mai – Limba română, 27 mai – Matematică, 28 mai – Limba maternă. Evaluarea elevilor la finalul clasei a VI-a începe pe 2 iunie cu proba de Limbă şi comunicare şi se încheie pe 3 iunie cu proba de Matematică şi Ştiinţe ale naturii. Evaluările la clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a au fost introduse din anul şcolar 2013-2014. Tot în luna mai, elevii din clasele V-XII vor da tezele din semestrul al doilea, care ar trebui să se încheie până în 22 mai.

Profesorilor asistenți la examen le este interzisa intrarea in sălile de examen cu telefoane mobile sau cu mijloace electronice de calcul ori comunicare, precum si cu ziare, reviste sau cârti. Nu vor fi nominalizate in comisiile pentru evaluarea naționala persoane care, in sesiunile anterioare ale examenelor naționale, nu si-au îndeplinit corespunzător atribuțiile, care au săvârșit abateri, respectiv au fost sancționate.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.