Numărul morților în cutremurul din Nepal a depășit 6.000!

Bilanţul victimelor cutremurului de 7,9 din Nepal creşte galopant. Miercuri seară, autorităţile nepaleze au comunicat că numărul cadavrelor care au fost scoase de sub dărâmături a ajuns la 6.000.

Pe lângă cei 6000 de morţi înregistraţi până în prezent, alte 12.000 de persoane au fost rănite. Bilanţul prezentat anterior era de 5.057 de morţi şi 11.000 de răniţi, relatează Romaniatv.net. Aproximativ 1,4 milioane de oameni au nevoie urgentă de alimente şi apă, iar numărul persoanelor afectate de seisme se ridică la şapte milioane. Autorităţile au estimat un bilanţul tragediei ar putea ajunge la 10.000 de morţi.

Nepalul a cerut echipelor de salvare străine să nu mai vină, deoarece sunt în număr deja suficient, a declarat miercuri un înalt responsabil al ONU, relatează AFP. Coordonatorul ONU pentru Nepal, Jamie McGoldrick, a indicat că guvernul consideră că sunt suficient de mulți experți străini la Kathmandu și în împrejurimi, regiune devastată de seismul cu magnitudinea de 7,8 produs sâmbătă. ‘Ei apreciază că au suficiente mijloace pentru a face față nevoilor imediate de căutare și salvare (…) Cele care sunt deja în drum pot veni, dar li se cere celorlalte să nu mai vină’, a explicat el.
Aeroportul din Kathmandu, dotat cu o singură pistă, abia mai face față numărului mare de zboruri ce transportă ajutoare și experți din străinătate.
Un avion cu ajutoare umanitare de urgență trimis lui de Franța se afla încă blocat miercuri dimineața la Abu Dhabi, în lipsa unei permisiuni de aterizare la Kathmandu.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.