Tăriceanu critică ”apostolii austerității”

Share:

Președintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu afirmă că politica de austeritate promovată de FMI nu a rezolvat problema crizei economice. Acesta susține că a trebuiau luate alte măsuri, susținând că scăderea taxelor și stimularea economiei ar fi rezolvat din timp criza financiară cu care țara noastră se luptă în ultimii ani.

“Am spus încă din 2010 că politica de austeritate promovată de FMI şi îmbrăţişată de guvernul PDL nu rezolva criza economică. Era nevoie atunci, ca si acum, de scăderea taxelor, de măsuri de stimulare a economiei. Astăzi, există un consens la nivelul economiştilor că apostolii austerităţii din toată lumea (şi din România) au greşit grav. Paul Krugman sintetizează argumentele împotriva apostolilor austerităţii, într-un editorial apărut ieri in The Guardian.
Pentru viitor, important este să nu repetăm greşelile trecutului. Trebuie să avem curajul şi înţelepciunea de a adopta politici de încurajare a mediului economic – cum sunt cele cuprinse în noul Cod Fiscal – şi de a ne asuma obiective pe termen mediu: cum este adoptarea euro”, scrie Tăriceanu pe contul său de Facebook.

 

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.