Un nou cutremur în Vrancea

0

Cutremur cu magnitudine aproape 4 în Vrancea după ce, în urmă cu mai puţin de 24 de ore, un alt seism avusese loc în aceeaşi zonă.

Un cutremur cu magnitudinea de 3,8 pe scara Richter a avut loc, miercuri noapte, în zona seismică Vrancea, judeţul Vrancea, informează Institutul Naţional pentru Fizica Pământului (INFP), relatează Romaniatv.net.

Seismul s-a produs la ora locală 00.25, la o adâncime de 128 de kilometri. Un alt cutremur cu magnitudinea de 3 pe scara Richter a avut loc miercuri, tot în Vrancea. În data de 29 martie, în județul Buzău, s-a produs un cutremur cu magnitudinea de 4,9 grade pe scara Richter, acesta fiind cel mai mare seism înregistrat în România în 2015.

Conform datelor INFP, de la începutul anului, în zona seismică Vrancea, au mai fost înregistrate două cutremure cu magnitudinea de 4,6 grade pe Richter, unul având loc în data 24 ianuarie, iar celălalt pe 16 martie.

Anul trecut, pe 22 noiembrie, s-a produs un cutremur de 5,7 grade pe scara Richter, mișcarea tectonică fiind cea mai mare înregistrată în România în ultimii ani.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.