Acuzații la adresa lui Ion Iliescu

Share:

Un fost analist al CIA a declarat în presa rusă că Ion Iliescu ar fi primit o casă de vacanţă în Elveţia în schimbul acceptării închisorilor CIA pe teritoriul ţării noastre.

Americanul a declarat şi că România nu este altceva decât un vasal al Statelor Unite, informează B1 TV.

Raymond McGovern a spus despre România ca este un stat marionetă care primeşte ordine direct de la Washington.

”România este ceea ce președintele Vladimir Putin ar numi un stat vasal al SUA. Banii pe care eu îi dădeam statului ca să-mi plătesc taxele și impozitele ajungeau la indivizi precum Iliescu și oamenii lui din serviciile secrete. Și ce obțineam noi, SUA, din asta? Un loc unde să torturăm oameni”, spune Raymond McGovern, fost analist CIA.

Acesta a sugerat că Ion Iliescu ar fi primit o casă de vară pe malul unui lac. McGovern a cerut în acest sens să fie investigat contul din Elveţia al lui Iliescu.

Fostul preşedinte ar fi primit această casă în schimbul acceptării închisorilor CIA pe teritoriul României.

Reacţia americanului vine după ce în urmă cu câteva zile Ion Iliescu declara pentru Der Spiegel că a pus la dispoziţia CIA un sediu în ţara noastră dar că autorităţile române nu s-au amestecat în activitatea serviciului secret.

Raymond McGovern a lucrat pentru CIA timp de 27 de ani. Acesta şi-a început cariera în timpul mandatului lui J.F. Kennedy şi şi-a încheiat-o în perioada lui George Bush Senior.

După retragere McGovern s-a remarcat prin poziţiile sale extrem de tranşante. Fostul agent l-a acuzat pe George W. Bush că ar fi putut preîntâmpina atentatele de la 11 septembrie.

McGovern a stârnit controverse în Statele Unite şi după ce a declarat că fondatorul Wikileaks, Julian Asange, este un erou.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.