Anchetă la Târgșor după ce Udrea a fost amenințată cu moartea

0

Elena Udrea a fost ameninţată cu moartea, iar conducerea Penitenciarului Târgşor anunţă că va deschide o anchetă, informează România TV. Într-un comunicat de presă al penitenciarului se arată că Elena Udrea nu a făcut nicio sesizare legată de scrisoarea de ameninţare, dar „penitenciarul s-a autosesizat și a demarat o cercetare administrativă care să investigheze aspectele semnalate.”

Elena Udrea a fost amenințată cu moartea în timp ce se afla arest. Un deţinut de la Colibaşi i-a trimis o scrisoare fostului ministru, in care îi spune că ar fi fost angajat de interlopi celebri să o infecteze cu SIDA. Ruxandra Dragomir a confirmat la România TV că Udrea a primit scrisoarea şi spune că aceasta este „speriată” şi îi este frică, mai ales după ce a fost mutată la Târgşor.

„De la momentul încarcerării și până în prezent, persoana la care se face referire nu a înaintat nicio sesizare și nu a semnalat angajaților penitenciarului aspecte privind existența unei scrisori de amenințare.

Administrația Națională a Penitenciarelor și unitățile subordonate au obligația de a asigura, în condițiile legii, protecția și asistența deținuților aflați în orice situație de vulnerabilitate.

Având în vedere toate acestea, penitenciarul s-a autosesizat și a demarat o cercetare administrativă care să investigheze aspectele semnalate.

Executarea pedepselor privative de libertate se realizează în condiții care să asigure respectarea demnității umane, protejarea vieții, integrității corporale și sănătății persoanelor custodiate.

În situația în care deținuții consideră că le este pusă în pericol sănătatea, integritatea corporală sau viața pot sesiza de îndată, personalul din cadrul unității de detenție, judecătorul de supraveghere a privării de libertate, organele judiciare competente.”, se arată în precizarea transmisă de  Penitenciarul de Femei Târgșor.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.