Mezzo-Soprana Margarita Mamsirova pe scena Ateneului Român

0

 

Mezzo-Soprana Margarita Mamsirova va performa pe scena Ateneului Român, pe 17 mai, în cadrul spectacolului de gală Bolshoi Opera Stars, organizat de Prahova Classic Nights şi Centrul Rus de Ştiinţă şi Cultură Bucureşti. 

Margarita Mamsirova, posesoare a unei voci rare, este mezzosoprană a Teatrului Municipal de Stat Bolshoi. Din repertoriul său, amintim următoarele roluri: Olga (“Evgheni Oneghin”) şi Polina  (“Dama de pică”) de Ceaikovski, Carmen (din opera omonimă de Bizet), Angelina (“Cenuşăreasa”), Isabella (“Italiancă în Alger”). A cântat pe scene de renume ale lumii : Teatrul Scala, (Milano), Marele Teatru National (Beijing), Royal Opera Covert Garden ( Londra), teatro Real ( Madrid), Grand Opera ( Paris ), Opera de Bastille ( Paris) și numeroase altele. De asemenea, a colaborat cu dirijori celebri ca Garri  Bartini, Alberto Zedda, Valery Gergiev, Alexander Vedernikov, Vasili Sinaisky, Alan Buribayev, dar și cu regizori celebri ca Dm.
Cherhiakov, Carlos Padrisa sau Francesca Zambella.

Născută în Chelyabinsk, Margarita şi-a desăvârşit studiile la Conservatorul de Stat Saratov L. Sobinov, a lucrat cu Teatrul Academic de Operă şi Balet Ceaikovski şi cu Teatrul de Stat de Operă şi Balet Dnepropetrovsk, iar din 2001 până în 2006 a fost solistă la Teatrul Stanislavsky și Nemirovich-Danchenko din Moscova.

Pe scena Teatrului Bolshoi Margarita Mamsirova  a debutat în 2002, cu rolul Mother Goose din The Rake’s Progress, iar de atunci ia parte constant la producţiile  de operă din cadrul Teatrului Bolshoi, în calitate de invitat.

Printre momentele  notabile din cariera Margaritei mai menţionăm următoarele: în 2000, ea a cântat Sonya la premiera producţiei “Război şi Pace” de la Opera Națională din Paris, în 2014 a participat la Festivalul “Fete de la Musique” (Avignon,Franța), în 2005, a cântat Eboli la Festivalul de Operă Sferisterio din Macerata, iar în același an, s-a prezentat cu Klytmmnaestra (Elektra) la Tiroler Festspiele (Erl, Austria, dirijor Gustav Kuhn, director Lorenzo Fonda).
De asemenea a cântat pe scena operelor din Bologna, Toulouse şi Barcelona şi a luat parte la turnee în Republica Cehă, Polonia, Italia şi Franţa.

În data de 17 mai apreciata mezzo-soprană  va cânta la Bucureşti în cadrul spectacolului unic organizat de Prahova Classic Nights şi Centrul Rus de Ştiinţă şi Cultură Bucureşti la Ateneul Român. Alături de Margarita Mamsirova vor mai fi prezenţi o serie de artişti de origine rusă, membri ai Teatrului Academic Mare de Stat Bolshoi, cu un talent extraordinar şi o experienţă pe măsură, Pe scenă vor urca:

Dirijor  –  Pavel Sorokin
Pianist  –  Eduard Kunz
Soprană  –  Elena Zelenskaya
Mezzosoprană  –  Margarita Mamsirova
Tenor  –  Roman Muravitsky

Stelele teatrului Bolshoi vin la Bucureşti pentru un concert în exclusivitate, ce se va desfăşura sub bagheta dirijorului Pavel Sorokin, pe acordurile pianistului Eduard Kunz, artist inclus de prestigioasa publicaţie BBC Music Magazine în „Topul Celor Mai Buni 10 Pianişi de Mâine,” laureat al prestigiosului Festival de Muzica Verbier şi ambasador Yamaha.

Pentru spectacolul de gală care va avea loc pe 17 mai de la ora 20.00 la Ateneul Român se pun în vânzare următoarele categorii de bilete:

Categoria 1 – 350 lei
Categoria 2 – 250 lei
Categoria 3 – 150 lei

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.