Orașul Baltimore, în stare de asediu

0

La ora locală 22:00, în oraşul american Baltimore a intrat în vigoare starea de asediu. Cei şase ofiţeri de poliţie găsiţi vinovaţi de decesul lui Freddie Gray se află în arestul poliţiei. Numeroase persoane se află încă pe străzi, după decizia judecătorilor.

În ciuda intrării în vigoare a stării de asediu, pe străzile din Baltimore se află încă numeroşi protestatari. Autorităţile au solicitat acestora retragerea din zona primăriei. Elicoptere ale poliţiei survolează zona, iar ofiţerii efectuează numeroase arestări în rândul demonstranţilor.

Conform unui corespondent CNN aflat în Baltimore, poliţia a îndepărtat presa din zona în care se desfăşoară protestele. Au fost efectuate numeroase arestări, iar forţele de ordine dau dovadă de o atitudine mult mai agresivă faţă de serile precedente. Poliţia călare patrulează printre protestatari, iar reprezentanţii presei au fost în mare parte izolaţi, pentru a nu interfera cu operaţiunile poliţiei. Unul dintre reprezentanţii forţelor de ordine a agresat un protestatar. Unul dintre protestatari a declarat pentru CNN că starea de asediu nu ar trebui să existe, iar dreptul cetăţenilor de a protesta ar trebui respectat.

Cei şase ofiţeri de poliţie acuzaţi de decesul lui Freddie Gray au plătit cauţiunea, potrivit surselor judecătoreşti. Cauţiunea pentru Caesar Goodson, Alicia White, William Porter şi Brian Rice a fost stabilită la suma de 350.000 de dolari, pentru fiecare acuzat în parte. Edward Nero şi Garrett Miller au avut de plată suma de 250.000 de dolari fiecare.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.