Succesul tinerilor se traduce în respect pentru România

Share:

Premierul Victor Ponta afirmă, într-un mesaj transmis cu ocazia Zilei Naționale a Tineretului, că tinerii reprezintă viitorul României, iar succesul lor se traduce în respect pentru țară.

„Cred cu tărie că tinerii reprezintă viitorul României, iar toate eforturile și speranțele noastre pentru mai bine trebuie să le fie dedicate. De Ziua Națională a Tineretului vă urez „la mulți ani” și multă baftă în toate proiectele! Succesul vostru se traduce în respect pentru România, iar numai în acest fel ne putem câștiga un loc de onoare în lume. Vă doresc un weekend frumos alături de prieteni și cei dragi!”, susține Ponta într-un mesaj postat, sâmbătă, pe Facebook.

Ziua Națională a Tineretului se sărbătorește anual, la data de 2 mai.

În anul 2004, 15 deputați reprezentând toate formațiunile politice parlamentare au inițiat proiectul legislativ privind instituirea „Zilei Naționale a Tineretului”.

La 5 octombrie 2004, legea a fost adoptată de plenul Camerei Deputaților, aceasta fiind și Camera decizională. Astfel, conform Legii nr. 425/25 octombrie 2004, ziua de 2 mai a devenit ”Ziua Națională a Tineretului”.

Cu prilejul acestei zile, sunt organizate și prezentate, prin mijloacele de informare în masă, activități sociale, culturale, artistice și sportive care vizează domeniile de interes ale tineretului. Autoritățile administrației publice centrale și locale care au atribuții în domeniul tineretului acordă sprijin material, financiar și organizatoric evenimentelor prilejuite de marcarea acestei zile.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.