Acces gratuit, marți, la Muzeul Memorial George Enescu din Dorohoi

0

Accesul publicului la Muzeul Memorial George Enescu din municipiul Dorohoi va fi gratuit pe tot parcursul zilei de marți, a anunțat, duminică, directorul Muzeului Județean Botoșani, Aurel Melniciuc.

Potrivit acestuia, programul de vizitare a muzeului cu prilejul împlinirii a 60 de ani de la moartea marelui muzician român este 9,00 — 17,00.

Vizitatorii vor putea urmări atât expoziția de bază, care cuprinde bunuri de tezaur care i-au aparținut lui Enescu, dar și expoziția temporară „George Enescu și Casa Regală”, organizată în colaborare cu Muzeul Național „George Enescu” București.

Comemorarea a 60 de ani de la trecerea în eternitate a lui Enescu va mai fi marcată și prin audiții muzicale din creația enesciană, dar și de o slujbă de pomenire programată la ora 11,00 și o depunere de flori la bustul maestrului din curtea muzeului, care va avea loc la 12,00.

Tot marți, la ora 13,00, la Dorohoi va avea loc și simpozionul „George Enescu — omagiu peste timp”, iar seara, la ora 18,00, este programat un recital cameral de pian la patru mâini susținut de Corina Răducanu și Eugen Dumitrescu.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.