Elena Udrea şi Dorin Cocoş, chemaţi în instanţă de Bica

Elena Udrea şi Dorin Cocoş au fost nominalizaţi ca martori în dosarul ANRP de avocatul Alinei Bica, la termenul desfăşurat luni, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Avocata Alinei Bica, Laura Voicu, a cerut ca Elena Udrea şi fostul ei soţ, Dorin Cocoş, să fie chemaţi în instanţă şi audiaţi în dosarul ANRP. Alina Bica şi avocata sa speră că fostul ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului şi fostul său soţ, ale căror nume apar în rechizitoriul întocmit de procurori, vor aduce noi amănunte şi lămuriri în sprijinul dovedirii nevinovăţiei fostei şefe DIICOT.

Alina Bica s-a prezentat, luni, la ICCJ, la un nou termen în procesul ANRP, în care este judecată alături de Crinuţa Dumitrean, Sergiu Diacomatu şi Stelian Gheorghe, printre alţii.

Alina Bica, secretar de stat şi reprezentanta Ministerului Justiţiei în cadrul Comisiei Centrale de Despăgubiri a data comiterii faptelor, Crinuţa Dumitrean (preşedinte ANRP şi preşedinta Comisiei Centrale de Despăgubiri), Sergiu Diacomatu (vicepreşedinte ANRP), Cătălin Teodorescu (deputat în Parlamentul României), Remus Baciu, Oana Vasilescu (şef birou în cadrul MJ), Dragoş Bogdan şi Lăcrămioara Alexandru au fost trimişi în judecată pentru abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

Evaluatorul Emil Nuţiu şi omul de afaceri Stelian Gheorghe, beneficiar al despăgubirii, au fost trimişi în judecată pentru complicitate la abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

Omul de afaceri Gheorghe Stelian a primit suma de 377.282.300 lei, reprezentând despăgubiri pentru un teren de 13,0535 ha, situat în Bucureşti, zona Plumbuita, deşi, în realitate, acel teren valora mult mai puţin.
Pentru acest teren, Gheorghe Stelian a cumpărat drepturile litigioase, după care s-a adresat lui Dorin Cocoş pentru a-i facilita acordarea despăgubirilor. „Am discutat cu Dorin Cocoş despre posibilitatea obţinerii de la ANRP a unor despăgubiri constând în acţiuni la Fondul Proprietatea. Dorin Cocoş a garantat că totul va fi bine şi să am încredere în el, moment în care dosarul a fost validat şi trimis către ANRP”, a spus Gheorghe Stelian. Dorin Cocoş i-ar fi cerut 10 milioane de euro pentru a interveni pe lângă factori de decizie din cadrul ANRP pentru a facilita despăgubirea.

Din comisia ANRP care în martie 2011 a aprobat să-i plătească omului de afaceri Stelian Gheorghe suma de 377.282.300 lei au făcut parte: Crinuţa Dumitrean, alături de Alina Bica, actualii deputaţi Cătălin Florin Teodorescu şi Marko Attila, precum şi de Remus Baciu, Oana Vasilescu, Lăcrămioara Alexandru şi Dragoş Bogdan. Comisia a plătit această sumă, reprezentând despăgubiri pentru terenul de 13,0535 ha, situat în Bucureşti, zona Plumbuita, deşi, în realitate, acel teren valora mult mai puţin.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.