Qatarul cumpără 24 de avioane Rafale din Franța

0

Franța și Qatarul au semnat luni la Doha un contract în valoare de circa 6,3 miliarde de euro prin care armata qatareză va achiziționa 24 de avioane multirol Rafale, transmit agențiile internaționale de presă.

La ceremonia semnării contractului au asistat emirul Qatarului, șeicul Tamim ben Hamad Al-Thani, și președintele francez Francois Hollande. Acesta din urmă a declarat ulterior că nu a existat nici o ‘contrapartidă’ oferită de Franța în schimbul achiziției avioanelor Rafale.

El a încercat astfel să dezmintă relatările din presă potrivit cărora compania aeriană Qatar Airways ar fi primit drepturi de trafic suplimentare în Franța, respectiv permisiunea de a opera curse și către Lyon și Nisa, în afară de Paris, situație ce ar afecta interesele companiei naționale franceze Air France, care oricum se confruntă cu numeroase dificultăți. Hollande a admis că se poartă negocieri cu Qatarul și cu privire la această problemă, dar a susținut că între cele două chestiuni nu există nicio legătură.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.