Acuzații: Nichita și-a bătut amanta!

0

Șefa Serviciului de Managementul Calității din cadrul Primăriei Iași, Adina Samson, a recunoscut public, marți dimineață, că a avut o relație cu primarul Gheorghe Nichita, căruia i-a adus acuzații grave.

După descinderile procurorilor anticorupție la sediul Primăriei Iași, Adina Samson a revenit la lucru, ocazie cu care a fost interpelată de jurnaliști. Ea a recunoscut că relația pe care a avut-o cu primarul Gheorghe Nichita durează de câțiva ani, el divorțând recent după peste trei decenii de căsătorie.

„Este adevărat și că m-a lovit. În noiembrie 2014 am retras plângerea la insistențele dumnealui și a celor din anturajul lui. Cu acea plângere nu s-a întâmplat nimic, nu s-au luat măsuri. Am o înregistrare cu dumnealui în care amenința că mă va distruge și că-l va trimite pe domnul Hliboliceanu (Liviu Hliboliceanu, șeful Poliției Locale — n.r.) să mă urmărească. Ulterior am aflat că nepotul lui de la Dorohoi mă urmărea. Am fost amenințată la mall de doi indivizi. Nu îi știam, am bănuit că ar avea legătură cu un clan. Eu am fost foarte mult internată și anul trecut, și anul acesta, din cauza stresului”, a afirmat Adina Samson.

Conform declarațiilor acesteia, nu a fost singura persoană supravegheată. „Erau supravegheate toate persoanele cu care m-am întâlnit”, a susținut fosta amantă a lui Nichita.

Adina Samson a spus că din cauza geloziei a fost lovită de primar, moment urmat de mai multe promisiuni și o cerere în căsătorie. Ea le-a arătat jurnaliștilor o ordonanță de clasare a unui dosar datată din luna noiembrie 2014 în baza unei plângeri în care susținea că în cursul lunilor septembrie și octombrie 2014, Gheorghe Nichita a amenințat-o cu violul și cu moartea.

„Când m-a lovit mi-a dat două palme și am hotărât să plec în acel moment. Am plecat în zilele următoare. Nu am chemat poliția. M-am simțit foarte rușinată. Sunt înregistrări cu persoane care confirmă cele spuse. Nu am făcut niciun denunț la DNA. Plângerea a fost făcută la Parchet în octombrie 2014. I-am spus că voi mai face o altă plângere și ne vom vedea la tribunal”, a afirmat Adina Samson.

Ea a menționat că în luna septembrie 2014 i-a comunicat primarului Nichita că vrea să încheie relația sub toate aspectele și că de atunci a încercat să își refacă viața, dar el i-a spus că este „singura sa opțiune în viață”.

„Timp de două luni, până în octombrie, acesta m-a urmărit, m-a hărțuit, m-a amenințat. Într-o seară, când mă întorceam acasă cu sora mea, a trimis un borfaș în fața blocului să mă amenințe cu moartea. Individul mi-a spus că nu îmi va fi bine. A fost trimis de primar. De ziua lui, de Sfântul Gheorghe, a amenințat că mă distruge și că acesta va fi singurul său scop în viață. Nu a divorțat pentru mine. Nu mă tem pentru viața mea, pentru familie”, a afirmat Adina Samson.

Ea le-a răspuns jurnaliștilor că momentan rămâne angajata Primăriei Iași, însă de câteva luni numele și CV-ul său au fost trimise mai multor firme care se ocupă de recrutarea forței de muncă, precum și pe adresele unor instituții.

Gheorghe Nichita se află sub control judiciar după ce în urmă cu câteva zile procurorii DNA București l-au acuzat de fapte de corupție într-un dosar în care ar fi implicat poliția locală pentru a-și urmări fosta amantă Adina Samson.

În același dosar mai sunt anchetați Eugen Chișcă, șeful Serviciului Administrativ, și Dumitru Tomorug, șeful Direcției Tehnice de Investiții, precum și șeful Poliției Locale, Liviu Mihai Hliboliceanu.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.