Alianțe surpriză în cursa pentru președinția FIFA

0

Prințul iordanian Ali Bin Al Hussein a declarat că s-ar putea retrage din cursa pentru președinția FIFA, pentru a susține „alt candidat la șefia” forului fotbalistic mondial, informează BBC.

Prințul Ali a afirmat luni că ia în calcul retragerea din cursa pentru șefia FIFA, pentru a-i permite unui singur candidat să lupte împotriva președintelui în exercițiu al acestui for, elvețianul Sepp Blatter.

În afara lui Blatter și a Prințului Ali, mai candidează pentru această funcție Michael van Praag, președintele federației olandeze, și fostul mare jucător portughez Luis Figo.”Lucrul important este să susținem persoana care are cele mai mari șanse să aducă o schimbare la FIFA, a spus Prințul Ali. La un moment dat va fi o discuție despre acest lucru”.

Blatter, 78 de ani, încearcă să obțină al cincilea mandat. Cele 209 asociații membre ale FIFA vor vota la alegerile de pe 29 mai.

Luând cuvântul la forumul Soccerex Asian 2015 din Iordania, Prințul Ali a estimat că s-ar putea ajunge la situația în care Blatter să aibă un singur rival la șefia FIFA. Iordanianul a spus că are „un respect uriaș” pentru Figo și van Praag. „Avem cu toții abordările noastre diferite, dar cred că avem un obiectiv comun, legat de nevoia de schimbare la FIFA”, a continuat prințul.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.