Alina Bica și Dorin Cocoș rămân în arest la domiciliu

0

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis, marți, ca fosta șefă a DIICOT Alina Bica, omul de afaceri Dorin Cocoș și fiul acestuia, Alin Cocoș, să fie judecați în continuare în arest la domiciliu în dosarul „Bica 2”.

Judecătorii au respins însă cererea formulată de Alina Bica de a lua legătura cu Dan Iliescu, martor în dosar.

Dosarul „Bica 2” a fost trimis de DNA în instanță pe 26 februarie, fiind inculpați Alina Bica, Dorin Cocoș, Alin Cocoș, fostul ministru Adriean Videanu și Ionuț Florentin Mihăilescu, fost consilier al Alinei Bica.

Judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au decis, în aprilie, înlocuirea măsurii arestului preventiv cu cel la domiciliu în ceea ce îi priveşte pe Bica şi pe Cocoş, în dosarul „Bica 2”.În acest dosar, Adriean Videanu este cercetat sub control judiciar.

Alina Bica este judecată pentru că a luat mită un teren, în schimbul intervenţiilor pentru despăgubirile acordate lui Gheorghe Stelian, pentru că l-ar fi ajutat pe Ovidiu Tender în dosarul în care este judecat, dar şi pentru abuz în serviciu în cazul lui Videanu.

Procurorii o acuză pe Alina Bica, la data faptelor secretar de stat şi reprezentant al Ministerului Justiţiei în cadrul Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din Agenţia Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP), ulterior procuror şef al DIICOT, de câte două fapte de luare de mită, abuz în serviciu şi favorizarea făptuitorului.

Omul de afaceri Dorin Cocoş este judecat pentru două fapte de trafic de influenţă şi dare de mită, iar fiul acestuia Alin Cocoş, pentru complicitate la trafic de influenţă şi complicitate la dare de mită.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.