Eugen Nicolicea, audiat la Parchetul General

Share:

Deputatul Eugen Nicolicea, ministru delegat pentru Relația cu Parlamentul, s-a prezentat, marți, la sediul Parchetului General, pentru a fi audiat în calitate de martor în dosarul în care fostul președinte Traian Băsescu este cercetat penal pentru șantaj în legătură cu afirmațiile sale la adresa senatorului PSD Gabriela Firea.

Eugen Nicolicea, fost preşedinte al Comisiei Nana, a fost chemat de procurori la cererea avocaţilor lui Traian Băsescu, care, de altfel, au solicitat audierea tuturor membrilor Comisiei Nana, în speranţa că aceştia vor arăta că declaraţiile sale la adresa Gabrielei Firea nu au afectat activitatea forului.

 La sosirea la Parchet, Eugen Nicolicea a spus că va da o declaraţie cu privire la activitatea comisiei pe care a şi condus-o, dar că în momentul declaraţiilor pentru care Gabriela Firea i-a făcut lui Traian Băsescu plângere penală pentru ameninţare şi şantaj nu se mai afla în funcţie şi, prin urmare, nu poate spune dacă acestea au afectat sau nu activitatea.

Pe lângă Eugen Nicolicea, alţi doi parlamentari din comisia Nana ar urma să fie audiaţi marţi de procurorii de la Parchetul General.

Parchetul General a început urmărirea penală împotriva lui Traian Băsescu pentru infracţiunea de şantaj. Băsescu s-a prezentat deja de două ori în faţa procurorilor în acest caz.

Scandalul Băsescu – Firea a început după ce fostul preşedinte, referindu-se la senatorul PSD, a spus că şi acum poate spune că aceasta este „o bună jurnalistă, dar este catastrofală ca jurist”.

„Mai bine ar sta în banca ei şi s-ar ocupa ce se întâmplă pe moşia soţului ei, unde e primar. Că s-ar putea să nu îl mai găsească într-o zi acasă, dacă nu e atentă. Înţeleg că în parohia lui se întâmplă destule lucruri rele”, a declarat Băsescu.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.