Otaku Festival, la Academia Româno-Americană

0
A IX-a ediție a Otaku Festival se va desfășura între 9 – 10 mai la Universitatea Româno-Americană (București) și are invitați de cosplay din Europa, Asia și America.
Timp de două zile, capitala României se va transforma în centrul european al culturii japoneze, în cadrul Otaku Festival, ce va conecta artiști și participanți din peste 15 țări. Cea de-a IX-a ediție a festivalului va avea loc între 9 și 10 mai la Universitatea Româno-Americană și îi va reuni sub același acoperiș pe cei mai cunoscuți artiști internaționali de cosplay din Europa, Asia și America, alături de peste 5.000 de fani.

„Acest fenomen a luat amploare și în România, unde am reușit să dezvoltăm o adevărată comunitate în cei 9 ani de când am decis să organizăm Otaku Festival. E umitor cum acest fenomen care pare atât de îndepărtat de specificul cultural al țării noastre a strâns în jurul său și a format pasionați de cosplay, manga, anime”, spune Ruxandra Târcă, Otaku Festival.

În premieră pentru Europa, ediția din 2015 a festivalului de la București va fi realizată în parteneriat cu Anime Matsuri, una dintre cele mai importante convenții din Statele Unite, ce aduce împreună în Houston (Texas) peste 20.000 de iubitori ai culturii japoneze.

80 de ateliere, prezentări și alte activități interactive

La ediția din acest an, publicul va avea ocazia să descopere jocurile și seriile de animație și benzi desenate „old school”, dar și cele mai noi titluri din gaming, inclusiv jocuri produse de studiouri independente, precum și cele mai iubite seriale sau benzi desenate din prezent.

Printre activitățile Otaku Festival 2015 se numără:

– Cosplay: cei mai apreciați artişti de cosplay din lume vor participa la Otaku Festival. De asemenea, un juriu internațional va alege reprezentantul României în finala EuroCosplay, care are loc anual la Londra și reunește participanți din peste 20 de țări. De asemenea, un alt juriu internațional va selecta doi cosplayeri care vor reprezenta România la Haga, în cadrul finalei primei ediții a concursului european de cosplay Clara Cow Cosplay Cup din Olanda, unde echipele finaliste din 9 țări vor concura pentru marele premiu: o excursie în Japonia.

– Ateliere de educație alternativă non-formală: caligrafie, croitorie de cosplay, bead art, machiaj, modelare cu materiale termo-plastice, desen, animație, plammo, teatru, ateliere Lego®, susținute de invitați străini, dar și de reprezentanți ai mediului academic românesc.

– Competiție de Anime Music Videos: videoclipuri muzicale create de comunitate, ce combină creativitatea şi abilitățile de editare video și audio ale participanților cu videoclipuri anime sau manga, jurizate de experți în domeniu.

– Zona de gaming, realizată în parteneriat cu BattleKon, cea mai stabilă comunitate a fanilor de fighting games din România, ce va realiza competiții deschise publicului în jocuri precum Street Fighter, Tekken, Mortal Kombat, Soul Calibur, Injustice și altele.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.