Tăriceanu se conformează deciziei CCR în cazul Șova

0

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat miercuri că instituția pe care o conduce va pune în aplicare decizia CCR cu privire la neconstituționalitatea hotărârii referitoare la rezultatul votului exprimat în urma cererii DNA de încuviințare a reținerii și arestării preventive a senatorului Dan Șova, însă după publicarea motivării acesteia în Monitorul Oficial.

„Indiferent care este decizia CCR, Senatul se va conforma și va pune în aplicare această decizie. Până la publicarea motivării deciziei Curții nu vă pot face niciun alt comentariu și numai atunci vom lua act, la nivelul Biroului permanent, de motivarea Curții și vom proceda conform Regulamentului, adică vom analiza motivarea, vom sesiza Comisia juridică a Senatului și vom proceda pe cale de consecință pentru punerea în aplicare a deciziei CCR”, a afirmat Tăriceanu.

El a explicat că senatorii din Comisia juridică vor trebui să întocmească un punct de vedere, care va fi supus atenției plenului Senatului.

Întrebat dacă se impune reluarea votului în Senat în cazul Dan Șova, Tăriceanu a spus că dorește să evite speculațiile pe acest subiect și că așteaptă motivarea deciziei CCR.”Ca președinte al Senatului vă spun că decizia Curții va fi pusă în aplicare, dar trebuie să așteptăm publicarea motivării. Până nu văd motivarea deciziei CCR, nu vă pot face niciun comentariu. Nu vreau să mă lansez în niciun fel de speculații”, a afirmat Tăriceanu.

Referitor la declarația președintelui CCR, Augustin Zegrean, potrivit căreia Senatul „știe ce are de făcut”, Tăriceanu a declarat că afirmația acestuia „nu înlocuiește comunicarea oficială”. „Orice speculație, cel puțin în ceea ce mă privește, mi se pare neavenită până nu am motivarea Curții. Eu nu am văzut decizia. Comunicatele de presă nu servesc drept comunicare oficială. Declarația președintelui CCR nu înlocuiește comunicarea oficială și publicarea în Monitorul Oficial a motivării Curții în privința deciziei pe care a luat-o”, a mai spus Călin Popescu-Tăriceanu.

Curtea Constituțională a României a decis, miercuri, că este neconstituțională hotărârea Senatului referitoare la rezultatul votului exprimat în urma cererii DNA de încuviințare a reținerii și arestării preventive a senatorului Dan Șova.

„În urma deliberărilor, CCR, cu majoritate de voturi, a constatat că Hotărârea Senatului nr. 32 din 25 martie prin care Senatul a constatat că nu au fost întrunite condițiile cerute de art. 24, alin. 4 din Legea 96/2006 privind Statutul deputaților și al senatorilor și de art. 173 din Regulamentul Senatului, pentru a încuviința reținerea și arestarea preventivă a senatorului Dan Șova, este neconstituțională, întrucât a fost adoptată în temeiul unor dispoziții legale și regulamentare care contraveneau prevederilor art. 76, alin. 2 din Constituție”, se arată în minuta CCR.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.