PC și partidul lui Tăriceanu se pregătesc de fuziune

Share:

Partidul Conservator condus de Daniel Constantin și Partidul Liberal Reformator condus de Călin Popescu Tăriceanu ar ajunge la un acord de fuziune ”cel târziu la sfârștul lunii iunie”, potrivit Știri pe surse.

„PC grăbețte foarte mult lucrurile pentru că vor să aibă ceva sigur în 2016”, au declarat surse politice pentru site.  La rândul lor, liberalii lui Tăriceanu au fost destul de surprinși de rezultatele ultimelor sondaje: „Avem doar 5%. Destul de puțin, suntem așa, o cantitate reziduală a procentelor lui Tariceanu”, au spus surse din PLR.

Conform surselor, s-a stabilit ca până la finele lui iunie cele două partide să decidă asupra programului, doctrinei, conducerii interimare și numelui pe care le vor avea noua formațiune politică. „Conducerea nu va fi bicefală, sub nicio formă, adică nu va avea copreședinți cum are PNL. Lider interimar va fi, aproape sigur, dl Tăriceanu”, spun sursele citate.

PLR intenționează ca la alegerile parlamentare din 2016 să participe doar alături de PC și să devină al treilea partid parlamentar, alături de PSD+UNPR și PNL+PDL.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.