Siemens concediază 4.500 de angajați

0

Gigantul german Siemens renunţă la încă 4.500 de angajaţi pe plan mondial, după ce profitul a scăzut sub estimările analiştilor. Siemens are o activitate de peste 100 de ani în România, deţine afaceri în industrie, sănătate şi energie şi are peste 2.100 de angajaţi.

Siemens, cea mai mare companie de inginerie din Europa, a anunţat joi concedierea a încă 4.500 de angajaţi pe plan mondial, după ce profitul grupului german a coborât cu 5% în primul trimestru din 2015, din cauza scăderii preţului la ţiţei, transmite Agerpres.

Aproximativ 2.200 dintre angajaţii ce urmează să fie concediaţi lucrează la unităţile Siemens din Germania.

Profitul Siemens din operaţiunile industriale a scăzut la 1,66 miliarde de euro (1,90 miliarde de dolari) în primele trei luni din acest an, în timp ce analiştii se aşteptau la 1,71 miliarde de euro. Veniturile au urcat cu 8,1%, la 18 miliarde de euro.

‘Prin iniţierea acestor măsuri, restructurarea companiei este finalizată în cea mai mare parte. Profitabilitatea operaţiunilor industriale arată că încă trebuie să îmbunătăţim anumite afaceri’, a afirmat directorul general al companiei germane, Joe Kaeser.

În februarie, Siemens anunţase concedierea a 7.800 de angajaţi, ulterior cifrele fiind revizuite la 7.400.

Anul trecut, Joe Kaeser anunţa că Siemens va renunţa la cel puţin 11.600 de angajaţi în cadrul planului de reducere a costurilor cu un miliard de euro (1,34 miliarde de dolari) până în 2016.

Un număr de 7.600 de locuri de muncă vor fi desfiinţate, deoarece compania a anunţat că-şi va eficientiza activitatea şi va crea o nouă structură, iar alte 4.000 de funcţii vor fi reduse la diviziile regionale din diferite state.

‘Unii angajaţi vor primi alte funcţii în companie’, a declarat Kaeser, care a demarat o revizuire a strategiei companiei pentru a recâştiga încrederea investitorilor.

Siemens, cu o vechime de 167 de ani, se va concentra pe electrificare, automatizare şi digitalizare, iar operaţiunile de îngrijire a sănătăţii vor fi gestionate separat. Kaeser vrea să recâştige astfel terenul pierdut în faţa rivalelor ABB (Elveţia) şi General Electric (SUA) şi speră că modificările în structura companiei vor ajuta Siemens să se concentreze mai mult pe succesul pe termen lung decât pe majorarea vânzărilor pe termen scurt.

În următorii trei ani, Kaeser vrea să renunţe la afacerile neprofitabile şi să majoreze cheltuielile de cercetare-dezvoltare pentru ca Siemens să câştige contracte profitabile în industrie.

Siemens are peste 300.000 de angajaţi şi este prezentă în 190 de ţări, fiind una dintre cele mai importante companii la nivel mondial, cu activităţi în domeniul energiei, telecomunicaţiilor, sănătăţii, transporturilor şi electronicii.

Compania Siemens are o activitate de peste 100 de ani în România, deţine afaceri în industrie, sănătate şi energie şi are peste 2.100 de angajaţi.

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.