Tinerii liberali au discutat „despre societate, stat, democraţie şi partide”

0

 Tineretul Naţional Liberal Bucureşti a organizat, miercuri, în cadrul Parlamentului României, o dezbatere cu tema „Despre societate, stat, democraţie şi partide politice”, moderată de Bogdan Duca, consultant politic, publicist şi doctor în Științe Politice și licențiat în Teologie şi de Iulian Popescu, absolvent al Facultăţii de Teologie Ortodoxă Piteşti, masterand Pontificcia Università Antonianum – Roma.

Acest eveniment a fost organizat cu sprijinul Fundației Dan Cristian Popescu, a cărei activitate se conturează în jurul promovării educației de calitate.

De menționat că în cadrul Fundației Dan Cristian Popescu, luna trecută, a avut loc, în două părți, și seminarul “Despre Dumnezeu și politică”, susținut de dr. Bogdan Duca.

A fost un seminar despre Biserică Ortodoxă Româna, catolici, neoprotestanți, protestanți și relațiile complicate cu statul și societatea. S-a discutat despre Catedrala Mântuirii Neamului, despre salarizarea clerului, despre orele de religie în școli, dar și despre cât de neutru poate să fie un Stat a cărui societate este religioasă. Mai mult, în cadrul primei părți a evenimentului s-a discutat despre relația complicată dintre Biserică și Stat, religie și societate, în lumea creștină, în Europa și în România.

Înfiinţată în 2011, Fundaţia Dan Cristian Popescu are ca principal obiectiv promovarea unor metode de educaţie non-formală, şi prin aceasta, să ofere celor interesaţi de propria evoluţie şi dezvoltare personală şansa de a participa gratuit la cursuri, workshop-uri, ateliere şi evenimente cultural-educative.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.