Conservatorii lui Cameron au obţinut majoritatea absolută

0

Partidul conservator al premierului David Cameron a câştigat cel putin 330 de fotolii în urma alegerilor legislative pentru Camera Comunelor, după anunţarea rezultatelor din 649 dintre cele 650 de circumscriptii britanice, scrie AFP. Rezultatul obţinut îi asigură o majoritate absolută.

Liderul Partidului Conservator britanic, David Cameron, prim-ministru în exercițiu, a declarat vineri dimineață că va fi premierul tuturor britanicilor.

Cameron obţine astfel un al doilea mandat in cursul caruia intentioneaza sa continue politica de austeritate pentru echilibrarea finantelor tarii si sa organizeze un referendum legat de mentinerea Marii Britanii in Uniunea Europeana.

Partidului Laburist a obţinut 232 de mandate, în timp ce Partidului Național Scoțian (SNP) a obţinut 56. Trei dintre liderii celorlalte partide angajate în cursa electorală, inclusiv al laburiştilor, au demisionat după anunţarea rezultatelor.

Ed Miliband și-a anunțat vineri demisia din funcția de lider al Partidului Laburist după înfrângerea suferită de această formațiune în alegerile legislative desfășurate joi în Marea Britanie, care au fost câștigate de Partidul Conservator, informează AFP și Reuters.

‘Nu acesta este discursul pe care am vrut să-l rostesc’, a declarat el în deschiderea alocuțiunii sale în prezența presei și a numeroși susținători, înainte de a-și asuma ‘întreaga responsabilitate pentru înfrângere’. ‘Este timpul ca noul lider să preia conducerea’, a mai spus el.

‘Marea Britanie are nevoie de un Partid Laburist puternic. Marea Britanie are nevoie de un Partid Laburist care să se poată reface după această înfrângere astfel încât să putem avea un guvern care să apere din nou interesele populației de vârstă activă’, a mai spus Miliband.

‘Iar acum a venit momentul ca altcineva să preia conducerea acestui partid, așa că îmi prezint demisia, care va intra în vigoare după ceremoniile din această după-amiază care marchează sfârșitul celui de-Al Doilea Război Mondial’, a mai spus el. Miliband a mai precizat că vicepreședinta Harriet Harman va asigura șefia partidului până la alegerea noului lider.

Ed Miliband declarase vineri dimineață că formațiunea sa politică a avut o noapte ”foarte dezamăgitoare”, după ce rezultatele la ieșirea de la urne au arătat că laburiștii au suferit o înfrângere clară în fața conservatorilor

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.