Iohannis îl critică pe Ponta pentru vizita neanunțată în statele arabe

Share:

Preşedintele Klaus Iohannis l-a criticat vineri pe premierul Victor Ponta care a efectuat o vizită în statele arabe, fără să-l anunţe. În acest sens, şeful statului a declarat că „este o metodă inedită de a face politică externă. Fiecare de capul lui”. Cu această ocazie preşedintele le-a transmis condoleanţe familiilor victimelor din tragedia din Pakistan în care au murit 6 oameni, dintre care doi ambasadori.

Vineri, la întoarcerea în ţară, şeful statului a susţinut o declaraţie de presă în salonul oficial al Aeroportului Internaţional „Henri Coandă” din Otopeni.

Preşedintele Klaus Iohannis l-a atacat pe Victor Ponta care a fost într-o vizită în Arabia Saudită, Qatar şi Kuweit.”Prim-ministru a plecat pe cont propriu. Nu a discutat cu mine despre vizita în statele arabe. M-a informat după ce a revenit în ţară că a avut discuţii senzaţionale, nu ştim despre ce, dar se pare că au fost foarte bune. Este o metodă inedită de a face politică externă. Fiecare de capul lui”, a declarat Iohannis pe aeroport.

Întrebat despre relaţia dintre acesta şi premier, Klaus Iohannis a catalogat-o ca fiind o relaţie strict instituţională.”Relaţia mea este relaţia pe care am definit-o la începutul mandatului, instituţională, cu sincopele de rigoare dar şi cu părţi bune”, a adăugat preşedintele.

Klaus Iohannis a participat, joi, 7 mai, la invitația președintelui Poloniei, Bronislaw Komorowski, la manifestările de marcare a 70 de ani de la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial, care au avut loc la Gdansk.

Klaus Iohannis a vizitat împreună cu omologul său polonez, Bronislaw Komorowski, la Centrul European Solidaritatea din Gdansk o expoziție dedicată celui de-al Doilea Război Mondial și a participat la panelul istoric cu titlul „Reevaluarea moștenirii celui de-al Doilea Război Mondial după 70 de ani” și la panelul politic intitulat „Integrarea Europeană ca lecție învățată după cel de-al Doilea Război Mondial: ce mai reprezintă aceasta astăzi”.

De asemenea, Klaus Iohannis a participat la ceremonia de aprindere de candele la Monumentul lucrătorilor navali, la dineul oficial oferit de președintele Komorowski și la ceremonia de marcare a sfârșitului celui de-al Doilea Război Mondial de la Monumentul Apărătorilor Polonezi.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.