Talibanii revendică prăbușirea elicopterului din Pakistan

Share:

Talibanii susțin că elicopterul prăbușit vineri în nord-estul Pakistanului a fost doborât de ei și declară că ținta lor era premierul pakistanez Nawaz Sharif, informează AFP.

Ministerul Afacerilor Externe din România a anunțat că ambasadorul român la Islamabad se afla în elicopterul prăbușit, dar este în afara oricărui pericol.

Premierul pakistanez Nawaz Sharif călătorea către regiunea muntoasă Gilgit într-un alt aparat de zbor atunci când s-a petrecut incidentul.

Ambasadorii Norvegiei și Filipinelor la Islamabad și-au pierdut viața vineri în prăbușirea elicopterului militar care circula într-un convoi din care mai făceau parte două elicoptere. Soțiile ambasadorilor din Malaezia și Indonezia, precum și cei doi piloți ai elicopterului de tip MI-17, au pierit în incident. Printre răniți se numără ambasadorii Poloniei și Olandei la Islamabad.

Potrivit site-ului Ministerului Afacerilor Externe, ambasadorul României la Pakistan este Emilian Ion, care deține funcția menționată din 31.01.2009.

Emilian Ion este născut pe 10 iulie 1949, lucrând în cadrul MAE din 1982 , timp în care a avut mai multe funcții, ca: Secretar I, Direcţia Africa de Nord şi Orientul Mijlociu, Director adjunct, Direcţia Orientul Mijlociu şi Africa, Însărcinat cu Afaceri, Ambasada României la Bagdad, se arată în cv-ul său.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.