Expoziția „Oceane la Microscop”, la Muzeul Antipa

Muzeul Național de Istorie Naturală ”Grigore Antipa”, Ambasada Franței în România și Institutul Francez din București  anunță deschiderea expoziției ”OCEANE LA MICROSCOP. Expoziție foto de plancton marin”.

Vernisajul va avea loc miercuri, 13 mai 2015 de la ora 18.00  în holul principal al Muzeului de Istorie Naturală ”Grigore Antipa”, în prezența domnului Michel Roy, Atașat pentru cooperare științifică/Ambasada Franței în România, a domnului Dr. Luis Ovidiu Popa, Director General al Muzeului Național de Istorie Naturală ”Grigore Antipa” și a domnului Christophe Pomez, Atașat cultural și Director delegat al Institutului Francez din București.
Cele 41 de planșe având drept temă de studiu planctonul vor rămâne expuse în sala dedicată etnografiei mondiale și anatomiei omului din cadrul circuitul expoziției permanente a Muzeului ”Antipa” până pe data de 7 iunie anul curent.
Expoziția a fost prezentată în nu mai puțin de 13 țări de pe mapamond, iar în România face parte din seria evenimentelor ce marchează conferința Paris Climat 2015.

Organizația nonprofit Tara Expéditions coordonează, încă din 2003, misiuni ştiinţifice de explorare a mărilor și oceanelor lumii, în scopul conștientizării efectelor încălzirii climatice asupra ecosistemelor. Peste 500 de cercetători au participat, timp de 10 ani, la expedițiile TARA; s-au parcurs 300.000 km în Groenlanda, Antarctica, Patagonia, Georgia de Sud, şi în oceanele lumii (Tara Arctic – în Oceanul Arctic 2006-2008, Tara Oceane în 2009-2012).

Nu știm aproape nimic despre oceane, chiar dacă viața noastra este legată în  mod intrinsec de ele”, afirmă Etiene Bourgois, cel care, alături de Agnes B. a inițiat acest proiect.
”TARA ne învață cum să iubim marea”, a declarat Prințul Albert II de Monaco. În aprilie 2006 Altețea Sa a condus o expediție la Polul Nord pentru a sensibiliza opinia publică în legătura cu fenomenul de încălzire globală.

Tara Expéditions este un proiect susținut de Programul Națiunilor Unite pentru Mediu. În 2015 Tara Expéditions a obținut statutul special de Observator pe lângă ONU, cu un reprezentant permanent în  Consiliul Economic și Social al Națiunilor Unite (ECOSOC).
Intrarea la vernisaj este liberă, apoi expoziția va face parte din circuitul de vizitare al Muzeului.
Cu ocazia Nopții Muzeelor, pe data de 16 mai, publicul va putea vizita această expoziție în mod gratuit.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.