Merkel l-a felicitat pe Cameron pentru victoria „impresionantă”

0

Cancelarul german, Angela Merkel, l-a felicitat vineri pe premierul britanic, David Cameron, pentru victoria sa „impresionantă”, exprimându-și satisfacția pentru „continuarea colaborării bilaterale bazate pe încredere”, a informat o purtătoare de cuvânt a guvernului german, citată de AFP.

Angela Merkel „a discutat la telefon, în cursul serii, cu prim-ministrul britanic, David Cameron, și i-a adresat felicitări pentru victoria sa impresionantă”, a făcut cunoscut într-un scurt comunicat o purtătoare de cuvânt a executivului federal.

Cancelarul german „și-a exprimat satisfacția pentru continuarea colaborării bilaterale bazate pe încredere” și care „a fost dovedită”, mai scrie în comunicat.

Partidul Conservator condus de David Cameron, premier în exercițiu, a câștigat în alegerile desfășurate joi 331 de mandate, obținând majoritatea absolută în Camera Comunelor.

Vineri, pe fondul realegerii sale pentru un nou mandat, el a anunțat păstrarea în funcție a patru principali miniștri din echipa precedentă — finanțe, interne, apărare și externe—, un semnal puternic al dorinței sale de continuitate.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.