Carpatcement anunță un profit brut în creștere cu 22% în 2014

0

Grupul își consolidează poziția pe piață și raportează vânzări de 185 de milioane de euro, mai mari cu 4% la finalul anului trecut față de anul anterior.

Diviziile de ciment, betoane și agregate ale grupului Carpatcement, membru al grupului internațional HeidelbergCement, au înregistrat în 2014 o cifră de afaceri cumulată în valoare de 185 de milioane de euro. Rezultatele financiare consemnează o creștere cu 4% a acestui indicator față de 2013, determinată în principal de evoluția diviziei de ciment, aceasta integrându-se în tendințele generale ale pieței cimentului din România, conform datelor INS. Grupul Carpatcement a reușit să obțină, pe fondul creșterii cifrei de afaceri și a volumelor de vânzări, dar și ca urmare a preocupării permanente pentru reducerea costurilor, o creștere cu 22% a profitului brut față de anul anterior. Astfel, profitul brut înregistrat în 2014 de companiile Grupului în România este de 34 de milioane de euro, față de un profit de 28 de milioane de euro consemnat în anul 2013.

„Creșterea afacerii noastre este, în primul rând, rezultatul măsurilor de optimizare a costurilor, de creștere a veniturilor prin diversificarea mixului de produse, de continuare a integrării pe verticală a celor trei divizii ale grupului Carpatcement și de păstrare a unui raport echilibrat calitate-preț. Preocuparea noastră de a construi pe baze solide, sustenabil pe termen mediu și lung, este un deziderat de la care nu am abdicat în cei 17 ani de când activăm pe piața românească”, a declarat domnul Florian Aldea, Director General al Carpatcement Holding și Președinte al Consiliului de Administrație al societății.

Rezultatele obținute de Carpatcement la nivel local se înscriu în linia generală de consolidare înregistrată la nivel internațional de Grupul HeidelbergCement. În 2014, la nivelul întregului grup a fost raportat un avans puternic al volumelor.

Investiții și proiecte de top

Rezultatele înregistrate au la bază investițiile constante ale grupului. În cei 17 ani de prezență în România investițiile totale se ridică la peste 500 de milioane de euro, inclusiv costurile de achiziție. Investițiile de mediu pentru modernizarea celor trei fabrici de ciment, în valoare totală de aproximativ 41 de milioane de euro, au reprezentat un pas important pentru dezvoltarea durabilă a grupului.

Cea mai importantă investiție realizată în anul 2014 este cea pentru creșterea eficienței energetice la fabrica din Fieni, prin care o parte din căldura generată de procesul de fabricație a clincherului, care acum este eliberată la coș, va fi convertită în energie electrică (WHPG – Waste Heat Power Generation), urmând să fie utilizată intern în fluxul de producție.

Instalația de la Fieni va contribui semnificativ la reducerea consumului de combustibili convenţionali, indirect prin reducerea facturii de energie, dar va reduce și amprenta de carbon, ca parte a politicii grupului de protecție a mediului. Acesta este un proiect de consolidare şi dezvoltare sustenabilă a fabricii din Fieni, care va fi finalizat în luna iulie 2015, în urma unei investiţii de aproximativ 83 de milioane de lei, din care circa 35% reprezintă finanțări din fonduri europene.

În 2014, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la fondarea fabricii din Fieni, Carpatcement a lansat cimentul special Z100. De asemenea, pentru a răspunde mai bine nevoilor clienților, prin experiența și calitatea germană a produselor și serviciilor sale, Carpat Beton și-a continuat strategia de dezvoltare a rețelei naționale prin inaugurarea celei de-a 19-a stații de betoane, la Târgoviște.

Responsabilitate față de comunitate

Un obiectiv strategic extrem de important pentru Carpatcement continuă să fie parteneriatul cu comunitățile locale din zonele în care operează. Una dintre inițiativele cele mai importante din 2014 a fost lansarea unui program de formare profesională prin ucenicie la locul de muncă, dedicat tinerilor din comunitățile în care sunt amplasate cele trei fabrici de ciment ale companiei. 24 de tineri din prima promoție au fost selectați pentru a se pregăti și califica în două domenii distincte: operator cameră de comandă pentru fabrica de ciment, respectiv lăcătuș mecanic de întreținere și reparații universale.

În 2014 proiectele în care Carpatcement investește prin programul său de responsabilitate socială au susținut și au contribuit la dezvoltarea comunităților gazdă ale fabricilor de la Fieni, Deva și Bicaz. „Ora de voluntariat”, „Acces la educație” și „Tinerii gardieni ai mediului” sunt câteva dintre cele mai importante proiecte de CSR prin care compania lucrează în parteneriat cu elevii, profesorii sau jurnaliștii din zonele respective. În cei 17 ani de activitate, Carpatcement a contribuit la bugetul de stat cu peste 300 de milioane de euro, fiind un contribuabil important. În anul 2014, taxele și impozitele plătite către stat au atins nivelul de 35 de milioane de euro (incluzând aici impozite pe salarii, TVA, taxe locale, redevențe, impozit pe profit etc.). Acest lucru dovedește importanța grupului Carpatcement, un contribuabil important și responsabil, care, prin activitatea sa susține stabilitatea și dezvoltarea economiei și a societății românești în ansamblul ei.

Previziuni pentru 2015

„Continuăm investițiile care ne ajută să eficientizăm costurile de producție – una dintre priorități fiind creșterea eficienței energetice –, investim în continuare în protecția mediului, asumându-ne rolul de depoluator, cât și în dezvoltarea și instruirea continuă a angajaților noștri actuali și viitori; în fabricile noastre, condițiile de muncă și pregătirea profesională sunt constant îmbunătățite. Toate planurile noastre converg către consolidarea poziției integrate a companiei noastre și recunoașterea pe piață a produselor Carpat (ciment, agregate, respectiv betoane) ca produse sustenabile și competitive, care înglobează grija noastră pentru oameni, mediu și calitate”, a adăugat domnul Florian Aldea.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.