Festivalul muzicii maghiare

0

Institutul Balassi – Institutul Maghiar din Bucureşti, sub egida Festivalul Muzicii Maghiare organizează în perioada 12-15 mai 2015 concurs de interpretare pentru tineri muzicieni români.

Scopul festivalului este propagarea în România a valorilor muzicii clasice şi contemporane maghiare, precum şi descoperirea şi promovarea tinerelor talente româneşti care se angajează să interpreteze şi piese muzicale maghiare. În cele trei seri ale festivalului îşi vor măsura talentul tineri artişti (peste 18 ani) prin interpretarea unui program de 20-25 de minute, cuprinzând minimum o treime muzică maghiară şi două treimi muzică românească şi/sau universală. Pot participa solişti sau cel mult duo-uri. În cazul interpreţilor vocali se acceptă lieduri şi arii din opere.

Premiul primilor trei clasaţi este posibilitatea de a susţine câte un concert la institutele din reţeaua Institutului Balassi: Serviciul Cultural al Ambasadei Ungariei din Bruxelles şi Institutul Maghiar din Paris, precum şi la Universitatea de Muzică Liszt Ferenc din Budapesta, respectiv premii în bani în sumă de 300/200/100 euro. În mod tradiţional va vota şi publicul, iar alesul acestuia va avea posibilitatea de a susţine un recital integral la institutul nostru.
Spectacolele-concurs vor avea loc la Institutul Maghiar din Bucureşti (str. Gina Patrichi nr. 8) în zilele de marţi, miercuri, joi, 12-14 mai 2015, începând cu ora 18.00.
Festivitatea de premiere va avea loc vineri, 15 mai 2015.
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.