Bănicioiu, despre copilul mort în spitalul din Curtea de Argeș

0

Ministrul Sănătății a vorbit despre situația copilului care a murit la un spital din Curtea de Argeș, după ce ar fi fost tratat pentru un diagnostic greșit. 

„Într-un spital trebuie să avem încredere și alternativă nu există pentru oamenii de acolo. Cred că însă lucrurile ar trebui corectate astfel încât să nu mai avem situații precum cea cu copilul decedat de care îmi pare rău și mie și ar trebui să le pară și medicilor care l-au investigat. Dacă medicul este declarat vinovat și vor fi găsiți vinovați, trebuie să plătească. DSP-ul județului Argeș a fost singura care a răspuns și prompt, a și sancționat neregulile pe care le-am identificat, cei doi pediatri au fost amendați. De acord că nico amendă nu poate recupera viața unui om”, a declarat ministrul Nicolae Bănicioiu, în emisiunea Oameni și fapte, de la Realitatea TV.

Un copil în vârstă de șapte ani a murit la o zi după ce a fost internat la Spitalul Municipal din Curtea de Argeș. Băiatul, care acuza dureri abdominale puternice, a fost dus la spital în seara zilei de 17 aprilie, când medicul de gardă a decis internarea, iar decesul a survenit după mai puțin de 24 de ore.

Potrivit IML, decesul a survenit ca urmare a unei afecțiuni pulmonare, cauzată de o infecție a cărei origine încă nu a fost stabilită.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.