Cutremur cu magnitudinea de 6.8 în Japonia

0

Cutremur după cutremur în Asia. După ce Nepalul a fost lovit de un nou cutremur, cu magnitudine 7.3 – 7.4, Japonia a fost zguduită de un cutremur cu magnitudine 6.8 marţi seară. 

Cutremur cu magnitudine 6.8 în Japonia, urmat de replici puternice. Cutremurul s-a produs la 119 kilometri sud-est de oraşul Morioka, la o adâncime de 39 de kilometri. Deocamdată nu există informaţii privind victime sau pagube provocate de seism, relatează Romaniatv.net.

Centrul de avertizare pentru tsunami din Pacific a anunţat că nu există pericolul producerii unui tsunami în urma cutremurului.

Litoralul din nord-estul insulei Honshu, cea mai importanta din arhipelagul japonez, a fost devastat pe data de 11 martie 2011 de un seism devastator cu magnitudinea de 9 grade, urmat de un tsunami gigant. Seismul si valul tsunami au lasat in urma 23 de mii de morti si disparuti si sute de mii de sinistrati. Catastrofa naturala a afectat grav si reactoarele centralei nucleare de la Fukushima, provocand cel mai grav accident nuclear dupa cel de la Cernobil, din 1986.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.