Cozi uriașe pentru obținerea cardurilor de sănătate

0

Cu toate că oficialii din Sănătate spun că lucrurile au reintrat în normal în ceea ce priveşte cardul de sănătate, realitatea îi contrazice.

La mai bine de o săptămână de când cardul a devenit obligatoriu, asiguraţii continuă să vină la casele de sănătate pentru a intra în posesia documentului.

Oamenii sunt trimişi de medici, care refuză să le prescrie tratamente dacă nu au cardul. În această dimineaţă, la coadă la Casa de Sănătate erau aproximativ 200 de persoane, asiguraţi timişi de spitale, de medicii de familie, care refuză să le ofere tratamentele şi consultaţiile de care au nevoie.

Oamenii s-au aşezat la coadă încă de la patru dimineaţa, să fie siguri că primesc adeverinţa de asigurat, pe care să o folosească la medic, în lipsa cardului.”Nu îmi dă medicamentele pentru că nu am card”, a spus un bărbat. Întrebat cât costă reţeta lui fără card, acesta a spus 7200 de lei.

Un alt bărbat care era în cârje a fost impins de cei care s-au îngrămădit să ajungă primii la ghişeele Casei de Sănătate.”Noroc cu o doamnă că m-a ţinut că nu ştiu cum m-aş fi descurcat. Asta este, ce să facem”, a afirmat bărbatul.

Ieri, Nicolae Bănicioiu, ministrul Sănătăţii, a afirmat ieri că ştie că sunt foarte mulţi nemulţumiţi că se introduce cardul. „Vorbim de cel mai mare proiect al României după ’89. În acest moment, situaţia este foarte bună. Casa mi-a comunicat că a început să crescă validarea serviciilor pe card”, a declarat ministrul, precizând că nu mai sunt nici probleme de natură tehnică.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.