12.000 de alergători vor participa la semimaratonul București

0

Peste 12.000 de alergători, din 54 de țări, participă la semimaratonul București din 16 și 17 mai, a anunțat joi Asociația Bucharest Running Club, organizatorul evenimentului sportiv, în cadrul unei conferințe de presă.

”Din anul 2008 suntem o echipă care dorește să ofere un eveniment deosebit pentru orașul nostru. Așteptăm alergători din 54 de țări. Vreau să subliniez contribuția numeroșilor voluntari implicați în evenimentul nostru. Din ce în ce mai mulți oameni aleargă prin parcuri pentru sănătatea lor. Startul semimaratonului se va da din Piața Constituției și așteptăm ca sportivii să fie susținuți de numeroși bucureșteni”, a spus Valeria Răcilă van Groningen, președinta Asociației Bucharest Running Club (ABRC), informează Agerpres.

Dana Năstase, director ABRC, a precizat: ”Se vor alinia la start peste 10.000 de alergători adulți și 2.300 de copii. Ca și în anii trecuți, în prima zi sunt cursele pentru cei mici, iar a doua zi întrecerile pentru cei mari”.

Carmen Tocală, secretar de stat la Ministerul Tineretului și Sportului, a spus: ”Vreau să felicit organizatorii că avem un asemenea eveniment în România. Subliniez calitățile doamnei Valeria Răcilă van Groningen. Ea a demonstrat ca sportiv, în canotaj, că poate obține performanțe mari, iar acum și în rol de organizator. Felicitări tuturor”.

Andreea Răducan, președinta Fundației Olimpice Române, a arătat la rândul său: ”Prin programele noastre, dorim să fim un sprijin pentru sportivii tineri, dar și pentru cei care au terminat cariera de mare performanță. Vor participa la semimaraton și câțiva sportivi care acum sunt în scaun rulant”.

Sâmbătă sunt programate întrecerile pentru copii, pe categorii de vârstă, de la 6 la 12 ani, iar duminică vor avea loc cursa populară de 3,5 km, ștafeta de 4×5 km, cursa individuală de 10 km și semimaratonul de 21,097 km.

Favoritul semimaratonului din 2015 este alergătorul kenyan Maru David Kwemoi, învingătorul ediției din anul trecut, când a fost cronometrat cu timpul de 1 h 00 min 41 sec, care este și recordul competiției. Atletul dorește să își apere acum titlul cucerit în 2014, cu un nou record pe acest traseu. Ca în fiecare an, alergătorii africani au cele mai mari șanse de a se impune atât la masculin, cât și la feminin. Pentru a oferi o șansă egală de a urca pe podium, organizatorii vor premia și pe cei mai buni competitori din România.

Se vor acorda premii alergătorilor de pe primele cinci locuri, la toate cursele, iar la semimaraton, ștafeta de 4×5 km și cursa individuală de 10 km cei mai buni vor primi premii în bani.

La competiția copiilor se vor acorda ca premii biciclete, role și echipamente sportive. Premii speciale sunt rezervate instituțiilor de învățământ, școli și licee, care înregistrează cel mai mare număr de participanți.

Pe traseu sunt amenajate 22 de puncte de hidratare și de animație, în care artiști vor încuraja alergătorii alături de spectatori.

Alergătorii care nu s-au înscris încă în curse mai sunt așteptați în Piața Constituției din București, unde vineri, la ora 13,00, se deschide Sport Expo, locul unde se pot ocupa ultimele locuri în întreceri. Cei mici se mai pot înscrie la curse și sâmbătă, ziua curselor dedicate vârstei lor, în intervalul orar 07,30-10,30.

Duminică, după festivitățile de premiere, va avea loc a doua ediție a concertelor caritabile ”Rock and Run for Life”, susținute de artiști ambasadori ai semimaratonului București.

La toate evenimentele organizate de Asociația Bucharest Running Club sunt susținute mai multe organizații neguvernamentale care au ca scop sprijinirea persoanelor aflate în dificultate, precum și proiecte ecologice.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.