Conturile ascunse ale Laurei Georgescu, puse sub sechestru

Share:

Pagubele lăsate în urma unor infracțiuni se plătesc din bunurile celor condamnați și dintr-o cotă parte din veniturile lunare. Șefa CNA ar avea o serie de conturi ascunse pe care s-a pus sechestru. După ce DNA a pus sechestru pe averea șefei Consiliului Național al Audiovizualului (CNA) se pune întrebarea de unde vor fi recuperate 2,3 milioane de lei, din moment ce Laura Georgescu a declarat un apartament și o mașină fabricată în 2002.

În acest caz particular, potrivit unor surse judiciare, șefa CNA are mai multe conturi ascunse pe care nu le-a consemnat în declarația de avere. În alte cazuri, în care s-a pus sechestru pe bunurile unor inculpați și judecătorii au constatat că trebuie să plătească daunele, se procedează la poprirea pe 1/3 din veniturile celui condamnat. Este cazul colonelulul în rezervă Nicolaie Costache. Condamnat în mai 2014 la patru ani închisoare cu suspendare, pentru că a dat declarații false în vederea obținerii frauduloase de fonduri europene, colonelul Costache trebuie să returneze, împreună cu un complice, 387.000 de euro.

După ce i s-a pus sechestru pe două apartemente și două mașini, pentru a recupera paguba integral, judecătorii au decis ca, lunar, să i se oprească o treime din pensie până la stingerea datoriei.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.