Daniel Fenechiu nu susține moțiunea de cenzură PNL

0

Preşedintele Partidului Naţional Democrat, Daniel Fenechiu, l-a atacat pe Teodor Atanasiu în urma scurgerii în presă a unei înregistrări în care acesta spunea că cei din garda PDL ”o să dispară rând pe rând”, pentru că nu ar mai fi nevoie de ei. În acest sens, Daniel Fenechiu este convins acum că Atanasiu a devenit „nefrecventabil” și că „nu voi mai sta cu el la masă”.

Noile stenograme cu Teodor Atanasiu, au provocat un cutremur în Parlament. Declarațiile lui Atanasiu din ședințele PNL, apărute în spațiul public, au enervat peste măsură grupurile parlamentare din opoziție, care reclamă acum lipsă de colegialitate și dispreț, aspect care vor duce la nesusținerea în contextul moțiunii de cenzură împotriva guvernului Victor Ponta, scrie replicaonline.ro

Mai mult, ajutorul acordat de președintele Partidului Național Democrat, Daniel Fenechiu, către PDL intră în zodia regretului, întrucât deputatul Daniel Fenechiu este convins acum că Atanasiu a devenit „nefrecventabil” și că „nu voi mai sta cu el la masă”.

„Eu vă spun că și cu PLR și cu PMP și cu alte partide de dreapta… (…) Daniel Fenechiu ăsta care e deputat de la PP-DD, tot ce apare bun la ei trebuie luat. Ăia răi îi lăsați acolo, dar tot ce apare bun care duce la creștere de voturi, luați-i.

N-o să stea la partid de doi bani, dacă-i face ofertă unul mare”, spunea Atanasiu, stârnind reacții dure din partea lui Fenechiu, care transmite un călduros „la revedere!” PNL.

„Atâta îl duce capul! (…) În momentul de față, „marele” partid de dreapta are o mare problemă cu noi, înseamnă că facem o treabă bună și că trebuie să continuăm. Sunt două aspecte: primul, un interes al României și pot colabora cu oricine și, doi, acolo unde lucrurile sunt nuanțate, o să încercăm să colaborăm cu cine ne respectă. Din punctul acesta de vedere, lucrurile nu s-au schimbat.

În ceea ce privește o moțiune de cenzură, șansele ca noi să îi susținem scad pe zi ce trece! Nu reușesc să ne convingă prin evoluția lor internă și prin măsurile pe care le propun, lăsând la o parte că nici Ponta nu face ceea ce trebuie și ar trebui să pice, dar PNL nu oferă o alternativă și reușesc să ne și întărâte să ne manifestăm împotriva lor. Fac lucruri gratuite, lipsite de colegialitate față de oamenii din opoziție care i-au ajutat întotdeauna!

Or, să zici că încerci să distrugi un grup care tot timpul te-a ajutat, că nu făceai opoziție nici acum șapte luni, nici acum doi ani… să nu uităm: PDL, parte a PNL, tot ce-au făcut: moțiuni simple, contestații la Curtea Constituțională, le-au făcut cu ajutorul nostru, că ei nu erau 50! De cealaltă parte, cererea de convocare pentru legea cu TVA, din septembrie, nu putea s-o facă fără noi, ne-au rugat cu cerul și pământul și i-am ajutat. Acum aflăm că, drept recunoștință, vor să ne distrugă!

Oricum, Atanasiu, pentru noi, nu mai este o persoană care să însemne un partener de discuție. Personal, nu voi participa la o discuție la care Atanasiu stă la masă. Din punctul meu de vedere și-a demonstrat caracterul”, a spus Daniel Fenechiu.

Duminică, presa a difuzat o înregistrare cu Teodor Atanasiu care vorbea într-o ședință a vechiului PNL, la Bistrița, despre faptul că membrilor PDL li s-ar fi dat iluzia că o să aibă prim-ministru, prin Cătălin Predoiu, dar că nu îl vor avea. Totodată, Atanasiu ar mai fi spus că cei din garda PDL ”o să dispară rând pe rând”, pentru că nu ar mai fi nevoie de ei.

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.