Război între Palate pe marginea Codului Silvic

Președintele Klaus Iohannis a declarat joi că a luat act de declarațiile premierului Victor Ponta pe tema unei posibile influențe la nivelul Administrației Prezidențiale pe Codul Silvic și a calificat aceste afirmații drept surprinzătoare și false.

Preşedintele Klaus Iohannis a catalogat drept „foarte grave” afirmaţiile făcute miercuri seară de premierul Victor Ponta într-o emisiune la B1 Tv.”E surprinzător și fals. (…) Nu a existat niciun indiciu că cineva ar fi intervenit pentru această chestiune, la mine oricum nu și nici la nivelul Administrației Prezidențiale. E foarte gravă afirmația. (…) Dacă nu se confirmă (…), atunci prim-ministrul va răspunde”, a afirmat președintele la Aeroportul Henri Coandă, relatează Romaniatv.net.

Primul ministru al României, Victor Ponta, îi acuză pe liberali că l-au influențat pe președintele Klaus Johannis atunci când acesta a trimis legea Codului Silvic înapoi în Parlament. Într-o intervenția la B1 TV, premierul Victor Ponta a susținut că cei din PNL au avut întâlniri private cu reprezentanți ai firmei Holzidustrie.

”Impresia mea e că președintele a trimis legea către parlament din partea unor binevoitori, în ghilimele, în special niște liberali cu anumite interese strict private. Din PNL îi vedeți zilele astea pe cei care se luptă cu toate puterile pe care le au în parlament pentru Holzindustrie. Evident că au niște interese care sunt strict private”, a declarat Victor Ponta.

Întrebat de moderatorul emisiunii, Cătălin Striblea, dacă poate fi vorba în acest caz, premierul a precizat că nu poate face el încadrări juridice, deși ”domnii care se luptă în Parlament au avut întâlniri în calitate privată cu reprezentanții Holzindustrie”.

”Sunt convins că instituțiile statului monitorizează aceste lucruri”, a mai spus Ponta

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.