Centru de diagnostic al malformațiilor fetale, la Timişoara

Un centru de excelență specializat în diagnosticul antenatal al malformațiilor fetale, dotat cu aparatură în valoare de 700.000 de euro, a fost dat în folosință, joi, la Timișoara.

Acesta a fost realizat cu fonduri europene și funcționează în fosta spălătorie a Clinicii de Obstetrică-Ginecologie ”dr. Dumitru Popescu” din Timișoara. Centrul deservește întreaga zonă de vest a României.

”Este singurul centru de acest gen din zona de vest a României și, încă de la început, este la o performanță ridicată. Până acum, diagnosticul respectiv nu era făcut într-un cadru organizat. Se dădea în secțiile de obstetrică-ginecologie, dar acum vorbim despre un centru cu dotare dedicată și cu specialisti implicați în această activitate într-un mod mult mai aplicat decât până acum”, a explicat dr. Octavian Mazilu, directorul Spitalului Municipal, citat de evz.ro.

Proiectul s-a derulat în parteneriat între Spitalul Municipal Timișoara și Spitalul General din Vârșeț, Serbia. Acum în ambele orașe există acum centre medicale specializate în diagnosticul antenatal al malformațiilor fetale. În plus, medicii pot discuta live cazuistica, prin intermediul unui sistem de telemedicine care a fost inclus în dotări.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.