Dragnea a demisionat din Guvern

0

Liviu Dragnea a demisionat, vineri, din funcţia de ministru al Dezvoltării şi Administraţiei şi din cea de preşedinte executiv al PSD, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis să îl condamne la un an de închisoare cu suspendare în dosarul Referendumul.

„Astăzi instanţa a decis să mă condamne la un an cu suspendare, aşa cum am spus în permanenţă, mă consider nevinovat. Cu toate astea, am luat act de decizia instanţei, i-am prezentat premierului demisia, l-am informat că luni va fi pe masa BPN-ului mandatul meu de preşedinte executiv”, a explicat Liviu Dragnea, potrivit Romaniatv.net.

Fostul ministru a declarat că respectă decizia instanţei, dar o consideră un precedent periculos.

„Cum se mai poate face campanie, în condiţiile în care prezenţa la vot e considerată folos necuvenit? E un precedent periculos pentru oricine doreşte să facă campanie, este un precedent periculos care poate afecta democraţia şi libertatea partidelor politice de a îndemna oamenii să vină la vot, poate apărea impresia că a te prezenta la vot poate fi ceva rău sau greşit”, a completat Dragnea.

Liviu Dragnea a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare şi cu un termen de încercare de trei ani, în dosarul Referendumul, au decis magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Sentinţa nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs la Completul de cinci judecători al instanţei supreme.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.