Liberalii cer demisia lui Eugen Teodorovici

0

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a cerut, vineri, demisia ministrului de Finanţe, Eugen Teodorovici şi restituirea sumelor cheltuite de firme în cazul impozitării bacşişului.
„<<Operațiunea Bacșișului>> pusă în practică de ministrul Finanţelor şi comandată de premierul Victor Ponta, este o nouă mostră de incompetenţă, rea-credinţă şi absurd a acestui Guvern, fără cap şi fără busolă. Nu trebuie să fii laureat al premiului Nobel în economie pentru a înţelege că impozitarea bacşişului, în forma reglementată de premierul Victor Ponta, nu ar fi adus beneficii semnificative la bugetul de stat. Şi celelalte efecte reale ale Ordonanţei Bacşişul erau eminamente negative”, a transmis Gorghiu printr-un comunicat, scrie Mediafax.

Gorgiu menționează că societățile comerciale ar fi fost supuse unui risc sporit de abuz din partea instituțiilor de control ale statului, iar beneficiarii bacșișului erau lipsiți de un venit suplimentar.

„Incapacitatea Guvernului de a colecta veniturile din taxe şi impozite a fost suplinită de această măsură neaplicabilă. Ideea de a impozita bacşişul este o urmare firească a lipsei de curaj a premierului de a se apropia de marii evazionişti. Aceasta este filosofia acestui partid şi a liderului său: slab cu cei puternici, viteaz cu cei fără apărare. Aşa au ajuns, peste noapte, chelneriţele, frizerii, coafezele, băieţii de la livrări, taximetriştii şi alţi angajaţi în domeniul serviciilor publice duşmanii economiei naţionale”, a adăugat liberala.

 
 Iar pentru că această operațiune ar fi o invenție 100% românească, „Guvernul trebuie să restituie fondurile alocate de societăţile comerciale pentru a se conforma iniţiativelor fără sens pe care le-a adoptat. Devine tot mai evident că actualul Cabinet este alcătuit din miniştri după chipul şi asemănarea prim-ministrului lor, adică incompetenţi”.

Gorghiu solicită „demisia de urgenţă ministrului Eugen Teodorovici”.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.