Ministrul Finanţelor vrea să introducă impozitul forfetar în Codul Fiscal

0

Ministerul Finanțelor Publice a reluat discuțiile cu mediul de afaceri privind impozitul forfetar și intenționează să îl introducă în Codul fiscal pentru a intra în vigoare la 1 ianuarie 2016, anunțat, vineri, ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici.

A fost și o discuție despre impozitul forfetar, foarte mult solicitat de cei din piață. A fost un proiect de act normativ anul trecut, a trecut de Senat, dar a fost respins în Camera Deputaților. A rămas ca până săptămâna viitoare dânșii să se uite din nou pe acest act normativ și odată ce avem cu toții un punct de vedere comun să încercăm în Camera Deputaților, acolo unde este Codul Fiscal în dezbatere, să adăugăm acest amendament, astfel încât de la 1 ianuarie să îl putem aplica dacă acest lucru se dorește și într-adevăr este benefic pentru economie„, a explicat ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, potrivit Agerpres.

În opinia sa, introducerea unui astfel de impozit va fi benefică pentru toți actorii implicați. „Dacă se va realiza, și eu sper foarte mult să îl realizăm, va fi un pas foarte mare înainte din foarte multe puncte de vedere, și pentru noi ca stat, pentru că știm foarte bine ce încasăm, și pentru dânșii va fi mai simplu, ANAF va avea mai puțin de verificat, deci ne concentrăm eforturile către acea zonă de mare evaziune fiscală pe care cu toții dorim să o combatem„, a mai spus Teodorovici.

Ministrul Finanțelor s-a întâlnit, vineri, cu reprezentanți ai industriei HoReCa, inclusiv din segmentul de piață al livrărilor la domiciliu, dar și reprezentanți ai organizațiilor patronale și sindicale din industria furnizorilor de servicii de taximetrie cu care a discutat pe marginea prevederilor referitoare la impozitarea bacșișului.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.