Șeful diplomației iraniene vede „probabil” un acord cu marile puteri

Share:

Iranul este optimist că poate încheia un acord nuclear definitiv cu marile puteri, a declarat ministrul de externe iranian Mohammad Javad Zarif într-un interviu publicat vineri de revista germană Der Spiegel, relatează Reuters.

‘Un acord este foarte probabil — cu condiția ca partenerii noștri de negocieri să dorească acest lucru’, a mai spus Mohammad Javad Zarif.

Iranul, Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Franța, Germania, Rusia și China au ajuns la un acord-cadru la 2 aprilie în Lausanne, Elveția. Ele au termen limită până la 30 iunie pentru a ajunge la un acord definitiv.

Totodată, Zarif a criticat Arabia Saudită, care și-a exprimat îngrijorarea că un acord nuclear ar putea încuraja Iranul și i-ar putea pune în pericol securitatea.

‘Unii oameni din regiune au intrat în mod evident în panică’, a declarat el, adăugând că nu există niciun motiv pentru acest lucru. ‘Noi nu dorim să dominăm regiunea. Suntem multumiți de mărimea teritoriului nostru și de poziția noastră geografică’, a mai spus șeful diplomației iraniene pentru revista germană.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.