Atac dur al lui Sarkozy la adresa lui Hollande

0

Fostul președinte francez Nicolas Sarkozy, șeful principalului partid de opoziție, l-a criticat dur sâmbătă pe președintele țării, François Hollande, pe care l-a numit „o povară pentru Franța”, informează AFP.

În timpul unui miting care a reunit circa 2.000 de oameni la Saint-Georges-d’Orques, în sudul Franței, președintele partidului de dreapta Uniunea pentru o Mișcare Populară (UMP) a ironizat eșecurile liderului socialist, pe care l-a poreclit „Cu mine, eu”. Este o aluzie a lui Sarkozy la o declarație celebră făcută de Hollande în timpul unei dezbateri televizate în care cei doi s-au aflat față în față înaintea celui de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale din 2012. Hollande enumerase cu acel prilej ceea ce promitea să facă dacă va fi ales, începând fiecare frază cu următoarele cuvinte: „Cu mine președinte al republicii, eu…”.

„Situația este foarte îngrijorătoare. Știam că alături de ‘Cu mine, eu’ nu va fi din cale afară. Ne-a depășit toate așteptările. În 2015, a căpătat experiență: nu ne mai promite o reducere a șomajului pentru acest an, ci pentru anul următor”, a spus Sarkozy. „Acuz guvernul socialist că este direct răspunzător de creșterea incredibilă a numărului de șomeri. E un lucru pe care ‘Cu mine, eu’ nu l-a priceput: este direct răspunzător de șomaj, la fel și de creșterea taxelor. În 2017, vom avea o povară pentru Franța care va aparține trecutului”, a spus fostul șef al statului francez, care intenționează să candideze la alegerile prezidențiale din 2017.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.