Consilierii PNL se implică în proiectul Văcărești

Share:

Consilierii PNL îi solicită primarului general Sorin Oprescu să pună în dezbatere publică proiectul de hotărâre privind avizarea suprafeței care urmează să facă parte din aria naturală protejată Parcul Natural Văcărești, pentru a putea fi ulterior aprobat în Consiliul General al Municipiului București (CGMB), potrivit unui comunicat al viceprimarului Capitalei Cornel Pieptea, vicepreședinte al PNL București.

„Dacă dorește să le ofere locuitorilor Capitalei un loc deosebit, unde să-și petreacă timpul liber, chiar la doi pași de centrul urbei, de ce nu se grăbește Sorin Oprescu să repună pe ordinea de zi a Consiliului General al Municipiului București proiectul de hotărâre privind avizarea suprafeței de peste 180 de hectare care urmează să facă parte din aria naturală protejată ‘Parcul Natural Văcărești’? Reamintesc că în urmă cu un an Consiliul General al Municipiului București a votat o hotărâre pe această temă, dar ședința a fost atacată în contencios de către prefectul Capitalei, pe motive de legalitate a ședinței, nu de fond”, a declarat Pieptea.

Potrivit lui Pieptea, procedural Sorin Oprescu putea să vină cu o nouă hotărâre, prin care să o revoce pe cea veche și să propună alta cu un conținut similar.

„Din păcate, actualul primar tinde să îngroape proiectul în hățișuri birocratice, în vreme ce Delta Văcărești se degradează de la o zi la alta, fiind lăsată la voia întâmplării. Nu mai departe de zilele trecute a izbucnit acolo un incendiu, care a cuprins și distrus cinci hectare de vegetație, iar o latură a parcului a devenit practic un depozit de gunoaie, sub ochii nepăsători ai primarului Oprescu”, a afirmat Cornel Pieptea.

El a reamintit că Academia Română și-a dat avizul ca acest loc să devină parc natural, fiind nevoie doar de avizul Consiliului General pentru ca Guvernul să poată emite hotărârea prin care zonă capătă acest statut.

„Consiliul General nu poate da însă avizul în lipsa unui proiect de hotărâre trimis în acest sens de primarul general. Tocmai de aceea, domnule Oprescu, vă cer să nu distrugeți, cu nepăsarea dumneavoastră, șansa bucureștenilor de a avea o oază naturală unde să-și petreacă timpul liber și posibilitatea ca Bucureștiul să atragă investiții și turiști în această zonă!”, a declarat viceprimarul Capitalei.

Potrivit acestuia, Delta Văcărești este „îngropată” pe zi ce trece de „nepăsarea” cu care o tratează primarul Sorin Oprescu.

„Recent Oprescu a declarat că își dorește un al treilea mandat, deoarece vrea să realizeze Canalul Dunăre-București, pentru ca bucureștenii să aibă unde să-și petreacă timpul liber. Trecem peste faptul că și acest proiect face parte din aceeași serie de proiecte megalomanice cu Autostrada suspendată, dar nu putem să nu remarcăm modul în care Oprescu încearcă din nou să-i amăgească pe bucureșteni cu promisiunile sale populiste”, a adăugat Pieptea.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.