Bilanț tragic pe șoselele din România

0

Sute de oameni și-au pierdut viața în accidentele rutiere ce au avut loc, de la începutul anului și până la sfârșitul lunii aprilie. Viteza este principala cauză a producerii accidentelor, iar polițiștii au de gând să/i sancționeze aspru pe cei care calcă pedala prea tare.

„Analiza efectuată la nivel naţional asupra evoluţiei dinamicii accidentelor rutiere grave, în perioada 01.01 – 30.04.2015, relevă înregistrarea a 2.322 accidente, din care a rezultat decesul a 469 persoane şi rănirea gravă a altor 2.210. Viteza, prin cele două forme de manifestare, respectiv viteza excesivă ori neadaptată la condiţiile de drum şi trafic, ocupă locul doi la nivel naţional în ierarhia principalelor cauze generatoare, ducând la producerea a 20,5 % din totalul accidentelor”, se arată într-un comunicat al Poliției Române, scrie voceatransilvaniei.ro.

Mai precis, potrivit datelor Poliției, pe acest fond s-au produs 477 accidente, soldate cu decesul a 120 persoane şi rănirea gravă a altor 480.

În acest context, în perioada 18–24 mai, poliţiştii rutieri anunță că vor intensifica activităţile de impunere a legii şi de conştientizare a participanţilor la trafic cu privire la pericolul la care se expun prin nerespectarea normelor legale, axate în special pe combaterea nerespectării regimului legal de viteză.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.