Canada, campioană mondială la hochei

Echipa Canadei a câștigat pentru a 25-a oară titlul de campioană mondială la hochei pe gheață, duminică seara, la Praga, după ce a întrecut Rusia în finală cu scorul de 6-1 (1-0, 3-0, 2-1).

Canada și-am confirmat astfel forma de excepție de la Campionatul Mondial din Cehia, unde a reușit să câștige în timpul regulamentar toate cele nouă partide disputate, asigurându-și astfel premiul de un milion de franci elvețieni acordat de Federația internațională (IIHF).

Cody Eakin (18:10), Tyler Ennis (21:56), Sidney Crosby (27:22), Tyler Seguin (28:06), Claude Giroux (48:58) și Nathan MacKinnon (49:50) au marcat pentru canadieni, iar Evgheni Malkin (52:42) a salvat onoarea echipei Rusiei, care câștigase titlul suprem anul trecut, la Minsk.

Pentru Canada a fost primul titlu mondial după 2007, reprezentanții frunzei de arțar fiind la doar două titlul de recordul deținut de Rusia (ex-URSS).

Sidney Crosby, atacantul echipei Pittsburgh Penguins, a devenit al 26-lea membru al Triple Gold Club, grup de jucători care au câștigat Jocurile Olimpice, Campionatul Mondial și Cupa Stanley (NHL).

În meciul pentru locul al treilea, echipa SUA a dispus de formația gazdă, Cehia, cu 3-0 (2-0, 1-0, 0-0).

Nick Bonino (7:25), Trevor Lewis (18:13) și Charlie Coyle (39:10), în superioritate, au marcat golurile americanilor.

Cehii au arătat o lipsă de eficacitate, având în vedere că portarul american Connor Hellebuyck a apărat 39 de șuturi, în timp ce americanii au marcat trei goluri din numai 16 șuturi.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.