Defrișările ilegale, pe agenda viitoarei ședințe CSAT

Share:

Președintele Klaus Iohannis a declarat luni că ordinea de zi a viitoarei ședințe a CSAT a fost definitivată în urma unei discuții cu premierul Victor Ponta, precizând că aceasta conține o analiză a situației defrișărilor ilegale.

„Între timp lucrurile au evoluat și sunt hotărât să se discute în CSAT. Am avut săptămâna trecută o discuție cu primul-ministru pentru ordinea de zi a CSAT, procedură legală. Am definitivat ordinea de zi a viitorului CSAT și ea conține o analiză a situației în domeniu. Așteptăm materialele de la toate instituțiile abilitate pentru a avea o imagine asupra defrișărilor ilegale”, a spus șeful statului la Palatul Cotroceni.

Iohannis consideră că defrişările ilegale constituie un atentat la siguranţa naţională. „În continuare consider că tăierile ilegale de păduri reprezintă un atentat la siguranţa naţională. După ce facem analiza în CSAT, vom ajunge la anumite concluzii”, a precizat şeful statului.

Iohannis a declarat că nu intenţionează să sesizeze Curtea Constituţională pe Codul Silvic, precizând că articolul 20 deschide posibilitatea defrişărilor necontrolate, şi menţionând că în opinia sa, tăierile ilegale reprezintă un atentat la siguranţa naţională.

„Nu, nu intenţionez să sesizez Curtea Constiţională. Dacă aş fi dorit, aş fi putut să fac lucrul acesta din capul locului. Însă este important, atăta vreme cât se mai poate discuta ceva, să vedem unde sunt problemele”, a spus şeful statului.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.